Formand: Photonics skal på sigt stå på egne ben

Foto: Søren Bidstrup. Arkivfoto: NKT Holdings bestyrelsesformand Jens Due Olsen og NKT Cables President & CEO Michael Hedegaard Lyng. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Det er målet at søsætte Photonics-delen af NKT som et selvstændigt selskab, ligesom det sker med rengøringsselskabet Nilfisk, der børsnoteres selvstændigt 12. oktober, men det er endnu for tidligt for laser- og fiberteknologiproducenten.

Det siger bestyrelsesformand i NKT, Jens Due Olsen.

»Teknologivirksomheder udvikler sig i ryk, og vi tror, at Photonics står over for et af de her ryk. Det er for tidligt at søsætte Photonics som et selvstændigt selskab, for vi skal se de her ryk materialisere sig.«

»Vi er godt på vej og har lavet et par gode strategiske opkøb, men der skal nogle år til endnu, før det er klar til at stå på egne ben. Det er dog målet på sigt,« siger Jens Due Olsen.

Før selskabet er klar til at stå på egne ben, kræver det ifølge Jens Due Olsen, at både omsætningen og indtjeningen i selskabet hæves.

»Hvis du ser på vores historik, har Photonics været et selskab, vi puttede penge i, men ikke fik så mange penge ud. Nu er vi blevet mere balancerede, i den forstand at vi har fået en større omsætning, og vi er begyndt at tjene flere penge på de produkter, vi sender ud i markedet.«

»Vi skal dog stadig have omsætningen og indtjeningen op, før Photonics er klar til at stå på egne ben, siger Jens Due Olsen og peger på, at omsætningen skal op på mellem 100-200 mio. euro og EBITDA-marginen op på 15-25 pct.«

Efter spaltningen af NKT og Nilfisk vil forretningsområdet NKT Photonics fortsat indgå i en fælles holdingstruktur med NKT og dermed drive virksomhed som et selvstændigt selskab, der rapporterer til bestyrelsen i NKT.

NKT Photonics har et mål de næste tre til fem år om en årlig organisk vækst på 10 pct., en EBIDTA-margin på 25 pct. og et afkast af investeret kapital på 20 pct.

/ritzau/FINANS