Formand: Fuld opbakning til Frøsig

De ekstraordinære nedskrivninger er uacceptable, og Karen Frøsig skulle ikke gemt sig for pressen i december, men hun er den rigtige bankdirektør i Sydbank, fastslår bestyrelsesformand Anders Thoustrup.

Bestyrelsesformand i Sydbank Anders Thoustrup har fuld tillid til administrerende direktør Karen Frøsig (billedet). Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Trods dårlige overraskelser i 2013, en kommunikations-brøler, og et årsregnskab, der onsdag i sidste uge lod meget tilbage at ønske, er der fuld opbakning til administrerende direktør Karen Frøsig fra bestyrelsen.

Adspurgt, om hun er den rette til at stå i spidsen for banken, svarer bestyrelsesformand Anders Thoustrup:

»Ja, det mener jeg. Bestyrelsen står bag den direktion, vi har nu. Tilliden til den direktion er uanfægtet, også selvom, der er lidt modvind,« siger han, og anerkender dermed, at banken lige nu er udfordret på en række områder.Blandt andet er banken presset af to ekstraordinære kæmpenedskrivninger i henholdsvis december 2012 og 2013. Det har ikke alene skæmmet bankens regnskaber, men også skadet tilliden til Sydbank, og det blev bestemt ikke bedre af, at ledelsen gik i flyverskjul og først udtalte sig i pressen fire dage efter, at nyheden var sendt ud.

Anders Thoustrup fastslår, at det var Karen Frøsig, der skulle have været ude i medierne og diskutere den massive nedskrivning på en halv milliard kroner.

»Jeg mener, at den arbejdsdeling, vi har der, er hensigtsmæssig. Og den er, som den har været i alle årene, at resultaterne, de kommenteres af den administrerende direktør,« siger Anders Thoustrup, som tager kritikken til efterretning.

»Vi lægger vægt på en åbenhed, det er en del af det, vi gerne vil være. Og vi konstaterer så, at det levede vi ikke op til i den sammenhæng. Der var nogle helt konkrete forhold, der gjorde, at det gik som det gik, men vi notere ros, at dér levede vi ikke op til det, som omverdenen forventede af os,« siger Anders Thouborg.

Han betegner de ekstraordinære nedskrivninger som »uacceptable,« både den halve milliard i december 2013 og de 350 millioner kroner i december 2012. 

»Det har været en skuffelse for os, at vi gentagne gange har måttet nedskrive mere end forventet. Det har da været en skuffelse,« siger Anders Thouborg og understreger, at bestyrelsen og ikke mindst han selv har været meget tæt på de strukturændringer, som skal forhindre, at Finanstilsynet finder flere tab i banken.

»Nedskrivninger er jo en del af det at drive bank, og under vanskelige økonomiske konjunkturer må nedskrivningerne i sagens natur blive større. Det er en naturlov. Men det, der for os er uacceptabelt, og det, som markedet selvfølgelig er kritisk over for, er de der hovsa-nedskrivninger. Dem har vi haft for mange af, og det har jeg en tiltro til, at vi har taget hånd om,« siger bestyrelsesformanden.De massive nedskrivninger sætter sit tydelige præg på det årsregnskab, som Sydbank fremlagde onsdag i sidst uge. Resultatet for fjerd ekvartal gik decideret i minus, og sammenlignet med konkurrenterne halter Sydbank bagefter målt på en række nøgletal.Siden 2010, hvor Karen Frøsig tiltrådte, har der desuden været massiv udskiftning på de to andre pladser i direktionen. Faktisk har der siddet fem forskellige, herunder Finn Boel Pedersen, som kun bestred jobbet i tre måneder.

Men det bekymrer ikke Anders Thoustrup.

»Det ser jeg relativt udramatisk på. Jeg kender jo detaljerne om de forløb, der har været, Og det er da rigtigt, at der var en intern forfremmelse, som kun varede tre måneder. Det må man sige, at det er ærgerligt både for banken og for den pågældende, men det er jo desværre sådan noget, der sker,« siger Anders Thoustrup.