Formand forlader Aller

Juraprofessor Linda Nielsen trækker sig nu fra posten som formand for Aller fonden og smækker med døren. Hun er utilfreds med undersøgelse af Se og Hør-sag.

Linda Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den eksterne undersøgelse, der skal kulegrave beskyldninger om ulovligheder på Se og Hør, mødes nu af et frontalangreb fra en højst uventet kant.

Juraprofessor Linda Nielsen, der siden 2004 har været formand for Aller fonden, trækker sig nu fra posten. Samtidig lancerer hun en meget direkte kritik af den eksterne undersøgelse, som Aller-topchef Pål Thore Krosby og Bettina Aller har bestilt:

»Henset til den omfattende kritik af forholdene på Se og Hør, der er blevet fremsat, har jeg den holdning, at en fyldestgørende undersøgelse heraf bør omfatte væsentligt flere forhold, end der på nuværende tidspunkt er lagt op til,« skriver hun i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Det blev imidlertid klart, at der ikke kunne opnås enighed om dette vigtige spørgsmål i fondsbestyrelsen. På det foreliggende grundlag mener jeg ikke, at jeg samvittighedsfuldt kan fortsætte som bestyrelsesformand.Jeg har derfor i dag informeret bestyrelsen i Allerfonden om, at jeg har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand med øjeblikkelig virkning.«

Reaktionen kommer efter, at Venstres retsordfører Karsten Lauritzen i Berlingske tirsdag i skarpe vendinger kritiserede Linda Nielsen, der også er formand for Det Kriminalpræventive Råd.

»Jeg tager hendes valg til efterretning, og jeg vil rose hende for at påpege, at den undersøgelse, man nu skal lave, skal være tilbundsgående. Det tyder på, at man måske skal overveje at gå et spadestik dybere i Aller,« siger Karsten Lauritzen til Berlingske.

Aller fonden sidder på hovedparten af stemmerne i Aller-koncernen, men fonden er som ejer ikke involveret i den daglige drift. Linda Nielsen påpeger derfor, at hun ingen indsigt eller reel indflydelse har på forholdene på Se og Hør:

"På den anden side mener jeg, at fonden, som en af medejerne af Aller-koncernens moderselskab, har et ansvar for at insistere på en tilbundsgående og uvildig undersøgelse af alle relevante forhold, så man kan få en fuldstændig afdækning af de fremsatte påstandes rigtighed og omfang, samt at sikre sig at eventuelle ulovlige handlinger ikke kan gentage sig," skriver hun.