Formand: Flere med i opløbet helt til de sidste

Danisco var ombejlet lige til de sidste, og der var flere potentielle købere med til den bitre ende. (Opdateret 08.39)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser bestyrelsesformand for Danisco, Jørgen Tandrup, til RB-Børsen. Det blev dog Dupont, der trak Danisco til alteret.

"Det har været en proces med flere deltagere til sidste øjeblik", siger han og oplyser videre, at Danisco løbende har fået henvendelser fra interesserede, der mente, selskabet var attraktivt.

Bestyrelsesformanden fortæller videre, at alle blev hørt.

"Da der kom seriøse henvendelser, har vi sikret os en kompetitiv proces. Så alle fik muligheden. Det er den proces, der førte frem til Dupont, men der har været flere inde over", siger Jørgen Tandrup og fremhæver desuden, at Danisco selv har bidraget til, at det blev en konkurrencepræget proces.

Umiddelbart lader det til, at det var en relativt nem beslutning for bestyrelsesformanden og bestyrelsen at acceptere tilbuddet fra Dupont.

"Vi mener, vi har fået et tilfredsstillende tilbud, der klart viser, at Danisco er en virksomhed, der går fantastisk flot. Det er sjældent, man får et tilbud 25 pct. over all-time high, som vi nåede fredag", siger han.

Danisco lukkede torsdag i 530 - det højeste kurs nogensinde.

Jørgen Tandrup vurderer også, at Dupont-buddet afspejler potentialet i Danisco, og derfor er der sagt et klart "ja tak".

"Det afspejler potentialet i Danisco, og kombinationen med Dupont vil give en slagkraftig enhed indenfor bioethanol", vurderer Jørgen Tandrup.

Selvom Dupont og Danisco primært kender hinanden fra samarbejdet indenfor bioethanol, tror formanden også at Daniscos andet ben - fødevareingredienser - har været med til at understøtte interessen.

"Indenfor fødevareingredienser kan de også se, vi er en verdensleder", fremhæver han.

RB-Børsen