Formand bekræfter salgsplaner i skibsbank

Peter Lybecker, formand for Danmarks Skibskredit, bekræfter i fondsbørsmeddelelse, at ejerne overveje at sælge i milliardhandel.

Peter Lybecker, formand for Danmarks Skibskredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingskes omtale af et snarligt salg af Danmarks Skibskredit tvinger skibsbankens formand, Nordea-direktør Peter Lybecker, til at bekræfte Berlingskes oplysninger i en fondsbørsmeddelelse.

Det sker efter, at formanden gennem flere dage har afvist at ville tale med Berlingske.

»Danmarks Skibskredit har bemærket sig omtale i visse medier af en potentiel handel af en væsentlig del af aktiekapitalen i Danmarks Skibskredit (...) Danmarks Skibskredit har nu iværksat en strategisk undersøgelse af en række muligheder, der kan støtte fortsat udvikling af skibsfinansieringsvirksomheden og forbedre omsætteligheden af aktierne i Danmarks Skibskredit. Undersøgelserne omfatter en børsintroduktion og et salg af aktier. Disse undersøgelser er på et indledende stadie, og Danmarks Skibskredit er ikke bekendt med, at nogen aktionærer har truffet beslutning om at stille sine aktier til rådighed for en børsintroduktion eller på anden vis sælge aktier i Danmarks Skibskredit,« skriver Lybecker bl.a. og tilføjer, at tidsplanen er usikker.

Udtrykket »strategisk undersøgelse« er det, som en bestyrelse traditionelt bruger, når den planlægget et salg af virksomheden.

Som beskrevet i Berlingske fredag er salgsplanerne relativt langt fremme og en handel kan måske være plands allerede inden sommerferien, ifølge visse kilder.

Ifølge Berlingskes kilder er den velhavende finansmand Christian Dyvig interesseret i at købe Danmarks SKibskredit, der kan ende med at gå for et sted mellem tre og fire milliarder kroner.

Danmarks Skibskredit har obligationer, der kan handles på fondsbørsen i København, og ifølge lovgivningen er bestyrelsen tvunget til at sende en fondsbørsmeddelelse ud, når centrale oplysninger om salgsplaner når ud til offentligheden.