Forlig om radiokanaler inden sommer

Trods fiaskoen for TV 2 Radio har Kulturminister Brian Mikkelsen (K) ikke opgivet at få pustet liv i det kommercielle radiomarked.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Journalisten.dk satser Brian Mikkelsen på, at de igangværende forhandlinger om en replanlægning af FM-båndet er afsluttet inden sommerferien. Forhandlinger, der ifølge Journalisten.dk ser ud til at munde ud i 3-4 nye landsdækkende radiokanaler.

”Bolden ligger i øjeblikket hos Brian. Men jeg tror ikke længere, der er tvivl om, at der kommer en aftale før sommer. Det satser Brian meget på. Og det er jo en gammel forpligtelse, at vi skal nå til enighed om en replanlægning af frekvensanvendelsen på FM-båndet,” siger medieordfører for SF, Holger K. Nielsen til Journalisten.

Forhandlingerne om replanlægningen har været knyttet sammen med forhandlinger om en ændring af licenssystemet, så der fremover blev tale om et afmeldingssystem frem for det nuværende tilmeldesystem. Trods fremskredne forhandlinger meddelte Venstre imidlertid i sidste uge, at man ikke kan støtte en ændring af licenssystemet.

Ender det med 3-4 nye radiokanaler er der tale om den lille af de modeller for replanlægning, som man har arbejdet med.

Læs hele artiklen her