Forlig i sag om sexramt topchef

HPs sag mod den tidligere topchef er blevet forligt i stilhed. Mark Hurd giver afkald på en række aktier.

HPs tidligere topchef, Mark Hurds indtræden i direktionen hos konkurrenten Oracle betød en omgående stævning. Foto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer ingen retssag med slibrige detailler om sexanklagerne mod IT-giganten Hewlett-Packards tidligere topchef.

For et par uger siden var der nærmest krig på kniven mellem de to IT-giganter Hewlett-Packard og Oracle, efter at sidstnævnte havde hyret den fyrede HP-topchef Mark Hurd.


Hurd, der bredt anses for at være manden, der reddede HP ud af krisen, blev smidt ud af HP 6. august, efter at det kom frem, at han havde afleveret slørede bilag, der angiveligt skulle skjule et udenomsægteskabeligt forhold med en 50-årig tidligere skuespiller, Jodie Fisher, som HP havde ansat til at stå for en række markedsføringsarrangementer. Hun beskyldte ham for sexchikane, hvilket HPs interne undersøgelser dog ikke kunne bekræfte.

Stævnet efter et døgn

HP stævnede Mark Hurd ved Californiens højesteret under et døgn, efter at han tiltrådte hos Oracle, hvor han også gik direkte ind i bestyrelsen. Men nu er der i stilhed indgået forlig i sagen, som dermed ikke kommer for retten.

HP var især bange for, at Mark Hurd skulle afsløre vigtige forretningshemmeligheder i sit nye job hos den gode ven, Oracles topchef Larry Ellison, som straks ansatte Hurd til en årsløn på 950.000 dollars (5,5 millioner kroner) samt en mulig bonus på op til 10 millioner dollars i nuværende regnskabsår.

Hverken HP eller Oracle vil fortælle, hvad forliget går ud på. Det fremgår kun, at den 53-årige Mark Hurd har lovet at beskytte fortrolige HP-oplysninger.

Opgiver aktiekøb

Imidlertid kan man af en fondsbørsmeddelelse se, at Mark Hurd har indvilliget i at afstå noget af sin fratrædelse, skriver New York Times. Han fik 17. januar 2008 forkøbsret til omkring 330.000 aktier og igen 11. december 2009 til andre 15.800 aktier. Begge dele giver han nu afkald på.

Oracle og HP har været tætte samarbejdspartnere. Omkring 40 procent af Oracles software kører på HP-systemer, og de to selskaber har 140.000 fælles kunder.

Nu forsikrer begge parter, at forretningsforbindelserne er normaliseret.

HP har fortsat ikke fundet en ny topchef.