Forkert analyse skyld i anklage mod Jysk

Laboratorium byttede ved en fejl om på prøverne vedrørende giftige stoffer i et badebassin. Det norske Statens Forurensnings Tilsyn beklager. Jysk kalder det en skandale.

Danske medier - også Business.dk - refererede i sidste uge fra en norsk netavis, at der var fundet 0,2 procent ftalater i et badebassin til børn, der forhandles af Jysks butikker i hele Europa. Grænseværdien er 0,1 procent.

Men prøverne på laboratoriet er blevet forbyttet, så det pågældende bassin er igen renset for mistanken, skriver Det norske Statens Forurensnings Tilsyn på sin hjemmeside

Jysk benægtede fra starten, at bassinet skulle være giftigt, og henviste til flere tests fra Danmark, men produktet blev alligevel fjernet fra hylderne i kædens butikker.

Kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted fra Jysk er lettet:

- Det nærmer sig en skandale. Vi er blevet udråbt som skyldige på et urigtigt grundlag af både presse og sågar politikere, fordi man fuldstændigt blindt refererer en usaglig og useriøs historie fra Norge uden selv at stille spørgsmål til kilderne og vinklingen, siger Kim Nøhr Skibsted.

Jysk beder nu sine advokater forberede en erstatningssag imod dem, der har udbredt urigtige og skadelige informationer om virksomheden.

- Vi har mistet salg og omdømme, og ingen skal slippe fri for at fremkomme med eller blindt viderebringe den slags beskyldninger, hverken nu eller i fremtiden, siger Kim Nøhr Skibsted.