Forfremmet Coop-direktør går ydmygt til sagen

Jens Visholm er rykket en tand op i hierarkiet i dagligvarekoncernen Coop. Han får over 2.000 medarbejdere under sig, når han fra i dag er en del af direktionen, men han går ydmygt til hverdagens nye opgaver.

Jens Visholm er en af kandidaterne til at følge efter Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, når han engang træder ned fra posten. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omstruktureringer i Coop har givet anledning til at sætte navne på mulige kandidater til posten som administrerende direktør, når Peter Høgsted engang er fortid som topchef for dagligvaregiganten. En af dem, der kan komme i spil til posten, er Jens Visholm, som i 2012 kom til Coop efter fem år i SuperBest. Hans resultater og ledelsesevner har imponeret Peter Høgsted, og han er derfor blevet forfremmet til Coop-direktionen med effekt fra 1. september.

Som Coops food-direktør har Jens Visholm allerede et års tid refereret til Peter Høgsted, men inden sommerferien luftede den administrerende direktør en ledelsesrokade med Jens Visholm. I stedet for kun at være ansvarlig for fødevarer, ville Høgsted gøre Jens Visholm ansvarlig for både food, nonfood og ikke mindst logistikområdet, som er kernen i en stor detailvirksomhed – en stilling med ansvar for cirka 2.300 medarbejdere.

Jens Visholm brugte sommerferien i Italien på at spekulere på, hvordan det hele kunne gå op i en højere enhed. Både i forhold til at videreføre det vigtige fødevareområde med Coops »madmanifest« som omdrejningspunkt og i forhold til at tage hånd om de nye opgaver med den samarbejds-agenda, som Jens Visholm sværger til og taler for.

Midlet frem for målet

Det blev et »ja, tak« fra Jens Visholm, men det er ikke målet i sig selv, der tænder Jens Visholm som leder. Han er ikke i den forstand målrettet, og en direktørpost har aldrig fungeret som den berømte gulerod. Til gengæld er han fokuseret på processen, og når han nu sidder med i toppen af en af Danmarks største virksomheder målt på antal medarbejdere og en omsætning på 45 milliarder kroner, er han da også vældig godt tilfreds. Tilfreds med at have ansvaret for at få en virksomhed til at fungere, så medarbejderne kan have et meningsfyldt job og en hverdag, de er glade for.

Det ansvar er Jens Visholm ydmyg over for, og han er indstillet på at gøre sig umage og arbejde de ekstra timer, det kræver at rykke en tand op i hierarkiet og blive en del af Coop-direktionen.

Tid til sport

Trods forfremmelse går alle Jens Visholm vågne timer ikke med dagligvarehandel. Når han ikke er på kontoret, kan man se Jens Visholm på lægterne, når hans tre sønner spiller fodbold og basketball. Der bliver også tid til at løbetræne, og Jens Visholms næste bedrift på den front bliver halvmaraton i Københavns gader om to uger. Men så er timerne også efterhånden sluppet op. I hvert fald samler golfsættet – endnu – støv i skabet.

Jens Visholm bor i Rungsted sammen med sin hustru og sine tre sønner på 15, 13 og 8 år.