Forest Lab afhængig af Lundbeck

De to Lundbeck-midler Lexapro og Namenda har bidraget betydeligt til indtjeningen hos Forest Laboratories, da de to midler står for mere end en tredjedel af selskabets omsætning.

Der er solgt for 552 mio. dollar af antidepressivet Lexapro, hvilket er 9 pct. mere end i samme periode sidste år. Samtidig er salget af Lundbecks Alzheimers-middel Namenda øget med 27 pct. til 192 mio. dollar, fremgår det af kvartalsregnskabet fra Forest Labs.

Forest Labs fastholder sine forventninger til hele 2007/08 efter et første kvartal, hvor nettooverskuddet er øget med 68 mio. dollar til 268 mio. dollar. Det svarer til en indtjening pr. aktie på 83 cent og lå betydeligt over markedets forventninger om 77 cent pr. aktie.

Det amerikanske selskab står med samme problem som Lundbeck. I 2013 udløber patentet på Lexapro, og der er endnu ikke fundet en afløser, som kan sikre indtjeningen.

Forest Labs er Lundbecks amerikanske samarbejdspartner, og har et regnskabsår, hvor første kvartal svarer til kalenderårets andet. Regnskabet siger derfor en masse om, hvad der kan ventes af Lundbecks halvårsregnskab, som først offentliggøres i august.

RB-Børsen.