Forening skal forvandle offentlige millioner til job

Erhvervsstyrelsen har valgt at sætte pengene på non-profit foreningen Connect i en satsning, der skal skabe flere vækstvirksomheder.

Foto: Reimar Juul. Torben Faurby.
Læs mere
Fold sammen

I endnu et forsøg på at få gang i de danske virksomheder, der har et vækstpotentiale, har Erhvervsstyrelsen valgt at sætte foreningen Connect til at gennemføre regeringens program »Proof of Business.« Dermed hælder Erhvervsstyrelsen ifølge Connect »millioner« af kroner i non-profit foreningen, der samler kræfterne for en række virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige institutioner.

Til gengæld skal foreningens omtrent 1.000 medlemmer stille viden og erfaring til rådighed for iværksættere og vækstvirksomheder i mentor- og sparringsforløb.

Det mener Connects direktør, Torben Faurby, ligger lige til højrebenet. Han mener, at foreningen i den grad har noget at byde på, når det kommer til at rådgive vækstvirksomheder med drømme.

»Når virksomhederne kommer til os, er det fordi, de har behov for at stå på nogle erfarne skuldre for at se over den næste bakketop. Det gælder alt fra, hvordan de kan finde investorer til hvordan de kan udbrede deres koncept til andre lande. Andre finder måske ud af, at måden de kan hente ny vækst er ved at lave en spin-off virksomhed ud fra elementer i deres eksisterende forretning,« siger Torben Faurby i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Uanset hvad sørger vi for, at de bliver udfordret i forhold til deres forretning i et effektivt sparringsforløb. Vores erfaring er, at alle går fra et forløb med større ambitioner og fokus på, hvor de skal tage fat.« Connect Danmark blev etableret i 2000 og har ifølge direktøren lige siden assisteret »flere end tusind« virksomheder. Deriblandt Smartguy Moviestar og Podio. Et af fokusområderne i det nye samarbejde bliver ejerskifte i virksomheder inden for det kreative erhverv. Typisk indgår deltagende virksomheder i et forløb, hvor de kan få rådgivning og sparring. Proof of Business-programmet, som Connect kommer ind over, er en del af et offentligt initiativ, der fokuserer på tidlig idéfinansiering. Erhvervsstyrelsen bekræfter over for Berlingske, at der er tale om et millionbeløb, der bliver sat af til formålet, men ønsker dog ikke at gå i detaljer med, hvor mange millioner det drejer sig om.