Forening køber Nordea Liv & Pension

Foreningen Norliv overtager majoriteten af Nordea Liv & Pension med et milliardstort opkøb.

Steen Michael Erichsen er adm. direktør for Nordea Liv og Pension, der netop er kommet på kundernes hænder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunderne kommer nu til at eje en endnu større bid af Nordea Liv & Pension. Torsdag morgen meddeler Nordea nemlig, at foreningen Norliv, der repræsenterer kunderne i Nordea Liv & Pension, køber yderligere 45 procent af netop Nordea Liv & Pension.

Prisen for opkøbet er 3,5 millarder kroner, og dermed kommer foreningen op på en ejerandel på 70 procent.

»Norlivs tilbud er det naturlige næste skridt efter købet af en minoritetsandel sidste år og med traditionen for kundeejerskab på det danske pensionsmarked. Medejerskabet har været meget vellykket og har banet vej for, at Norliv overtager majoritetsandelen,« siger Gustaf Unger, adm. direktør for Nordea Life Holding AB, i en pressemeddelelse.

Skifter navn

I november 2016 købte Norliv 25 procent af aktierne i Nordea Liv & Pension, og derigennem blev alle Nordea Liv & Pensions 300.000 kunder automatisk medejere af deres pensionsselskab.

I forbindelse med handlen er det yderligere aftalt, at Nordea Liv & Pension, livsforsikringsselskab A/S køber den resterende andel på 30 pct. af det svenske moderselskab i løbet af de kommende år, og dermed kommer den danske del af svenskernes forretning nu på selskabsmæssigt danske hænder. Herefter annulleres aktierne løbende, så pensionsselskabet bliver 100 pct. kundeejet med tiden, oplyses det. Og det betyder også, at selskabet i løbet af næste år vil skifte navn, lyder det fra Nordea, der dog ikke oplyser det nye navn.

Derudover ser det ikke ud til, at handlen betyder de store ændringer. Nordea og Nordea Liv & Pension fortsætter samarbejdet og partnerskabet. Og handlen i Danmark påvirker ikke Nordea Life & Pensions-selskaberne i Sverige, Finland og Norge.

Siger Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne god for handlen, forventes den at finde sted i løbet af første kvartal 2018.