Ford vil være først til at udvikle selvkørende biler

Ford satser stærkt på at komme først i ræset om at udvikle en selvkørende bil og regner med at komme med den første masseproducerede model i 2021.

»Autonome køretøjer kan have lige så stor en betydning på samfundet som Fords samlebånd havde for mere end 100 år siden,« siger Mark Fields. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR

Selvkørende biler skal være en stor del af Fords fremtidige forretning, hvilket tirsdag blev understreget af offentliggørelsen af en investering, der fordobler aktiviteten i Silicon Valley.

Det skriver The Financial Times.

»Autonome køretøjer kan have lige så stor en betydning på samfundet som Fords samlebånd havde for mere end 100 år siden,« siger Mark Fields, som er Fords administrerende direktør.

Ford er langt fra lige startet med at investere i selvkørende teknologi, tidligere har selskabet opkøbt SAIPS, som er specialiseret i "machine learning", selskabet Velodyne, der har udviklet et selvkørende system baseret på lasere samt indgået et samarbejde med Nirenberg Neuroscience, som skal hjælpe Ford med at give bilerne en menneskelignende intelligens.

Ford er ikke alene i at ville udvikle selvkørende biler. Apple, Google og BMW er eksempler på en håndfuld virksomheder, der også satser stort på det.

Sidste måned markerede BMW sig ved at sige, at selskabet vil være førende indenfor selvkørende biler.