Ford vil sælge Jaguar og Land Rover

Ford overraskede børserne med det første profitable kvartalsregnskab i to år. Samtidig bekræfter Ford, at de planlægger salg af Jaguar og Land Rover, mens Volvos skæbne først bliver beseglet ved årsskiftet.

Ford Motor Co. har fået et positivt resultat på 750 mio. dollar – ca. 4 mia. kr. – i andet kvartal. I samme kvartal sidste år var der et nettounderskud på 317 mio. dollar, og det er Fords første kvartalsregnskab med sorte tal på bundlinien i to år, skriver nyhedsbureauet AP.

En del af det positive resultat kommer fra salget af Aston Martin, men selv uden de ekstraordinære indtægter kommer Ford i plus. Selv de pressede nordamerikanske aktiviteter viser fremgang, men dog ikke overskud. Ford fik et underskud på 279 mio. dollar i Nordamerika, mod et underskud på 789 mio. dollar i samme periode sidste år.

På trods af de positive takter ændrer selskabet dog ikke ved planerne, der forudsiger, at Ford ikke kommer ud med et positivt årsregnskab før 2009.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet annoncerede Ford også, at de er i gang med at undersøge mulighederne for et frasalg af Jaguar og Land Rover. Angiveligt skulle der være flere interesserede købere til de to britiske afdelinger.

Salgsrygterne om Volvo har imidlertid været lidt overilede. Ford skal først lave en strategisk analyse af Volvo, før et slag kan komme på tale, og den proces er ikke færdig før årsskiftet.