Ford planlægger milliardinvesteringer i elbiler

Amerikanske Ford er parat med milliardinvesteringer, der skal få bilgiganten ind på elbil-markedet. Inden fem år skal 40 procent af Fords biler kunne køre på el.

Foto: © Aly Song / Reuters. Ford vil ind på el-bilmarkedet. I omegnen af 30 milliarder planlægger den amerikanske bilgigant at investere i el-biler.
Læs mere
Fold sammen

En af verdens største bilfabrikanter melder sig nu for alvor ind på elbil-markedet.

Ford, der er USA næststørste bilfabrikant, varsler således investeringer for op mod 30 milliarder danske kroner, der skal sikre bilgiganten en plads på elbils-markedet, skriver Financial Times.

Det sker blandt i et forsøg på at imødegå den gigantiske urbanisering, der finder sted i USA, og som efterlader amerikanerne med et andet og anderledes behov, når det kommer til biler. Derudover ventes det, at de amerikanske myndigheder i de kommende år vil stramme miljøreglerne i et forsøg på at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Ambitionen er, at 40 pct. af Fords biler i 2020 skal kunne køre på elektricitet. Aktuelt er det 13 pct. af Fords biler, hvor det er muligt.

Udmeldingen skal dog ifølge flere iagttagere også ses i det lys, at konkurrenterne fra General Motors (GM) netop har løftet sløret for deres store satsning på elbils-markedet i form af Chevrolet Bolt, en el-bil, der forventes at kunne køre omkring 300 kilometer på et fuldt batteri.

GMs store satsning har fået flere til at så tvivl om Fords nuværende flagskib på området - en batteriudgave af Ford Focus-modellen, der aktuelt kan køre godt 100 kilometer på en opladning. Som del af de nye milliardinvesteringer vil modellen blive opgraderet med et nyt batteri, så el-bilen nu kan køre 150 kilometer på et batteri, skriver Financial Times.

De uhørt lave priser på brændstof har dog sparket gang i bilsalget i USA den seneste tid, og Raj Nair, chef for Fords produktudviklingsafdeling, anerkender da også, at de nye biler i højere grad afspejlede myndighedernes ønske end forbrugernes.

Fords ambitioner på el-området begrænser sig ikke kun til transportmidler med fire hjul. Således barsler man også med planer om en elektrisk cykel, skriver Financial Times.