Ford misser forventningerne i første kvartal

Den amerikanske bilproducent Ford kunne ikke helt følge med forventningerne i årets første tre måneder på hverken top- eller bundlinje.

Læs mere
Fold sammen

Ford opnåede i første kvartal en omsætning på 31,8 mia. dollar, hvilket var 2,2 mia. dollar lavere, end analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet.

Den justerede indtjening per aktie landede i kvartalet på 0,23 dollar, hvilket var 0,03 lavere, end analytikere havde sat næsen op efter. Overskuddet på bundlinjen lyder på 924 mio. dollar i kvartalet.

Det er blandt andet underskud i Sydamerika og Europa, der er med til at trække resultatet i nedadgående retning, da det i de to regioner blev til et underskud før skat på henholdsvis 189 mio. dollar og 185 mia. dollar.

Derimod har der været gode takter i Nordamerika, hvor Ford hentede et overskud før skat på 1,3 mia. dollar i det første tre måneder af året.

Den gode udvikling på kontinentet får Ford til at hæve forventningerne til overskudsgraden i netop Nordamerika. Ford venter nu en driftsmargin på 8,5-9,5 pct. mod en tidligere forventning om en margin på 8-9 pct.

Ford-aktien falder 2,5 pct. i formarkedet til 15,50 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk