Ford kører indtjeningen op: Skatteregning skuffer analytikerne

Den amerikanske bilproducent Ford havde massiv fremgang i årets tredje kvartal, men højere skatter betød, at selskabets indtjening skuffede aktieanalytikerne en anelse.

Foto: CARLO ALLEGRI.
Læs mere
Fold sammen

Ford opnåede i tredje kvartal en indtjening - justeret for visse poster - på 0,45 dollar per aktie. Det var en mindre skuffelse, da analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med et plus på 0,47 dollar per aktie i kvartalet. Ifølge Bloomberg News er det blandt andet højere skat, som er forklaringen bag den mindre skuffelse hos analytikerne.

I hele tal lød overskuddet på bundlinjen på 1909 mio. dollar i tredje kvartal, og det var en markant forbedring fra tredje kvartal 2014, hvor den amerikanske bilproducent hentede et plus på 835 mio. dollar.

- Vi leverede fantastiske resultater i tredje kvartal med rekordhøje pengestrømme, nettooverskuddet blev mere end fordoblet, og vi har succes i vores forretningsenheder. Vi er på rette spor med vores planer for forbedringer år til år, og vi vil nå vores forventningerne til hele året, siger Bob Shanks, der er finansdirektør i Ford, i en kommentar til regnskabet.

Investorerne virker dog ikke helt så tilfredse. Ford-aktien falder 1,6 pct. i det amerikanske formarked.