Ford gør klar til at skrotte storsælgende modeller

For få dage siden kom det frem, at bilproducenten Ford planlægger at skille sig af med op mod 24.000 medarbejdere. Nu kan flere af de velkendte bilmodeller også blive skåret på grund Fords store problemer på det europæiske marked.

Mondeo kan blive en af de biler, der ryger i svinget hos Ford. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Charlie Magee

Den amerikanske bilproducent Ford Motor Co. planlægger efter sigende at bremse produktionen af nogle af de mest velkendte modeller.

Det kommer som konsekvens af en planlagt omstrukturering, der blev offentliggjort tidligere i år, skriver Reuters på baggrund af The Times.

Ifølge den britiske avis er det velkendte modeller som Mondeo, Galaxy og S-Max, der kan blive taget ud af produktion allerede i 2020, da Ford hellere vil fokusere på lukrative SUVere. Det vil flugte med de planer, Ford tidligere har meldt ud for det amerikanske marked. Her vil Ford helt droppe de traditionelle modeller og udelukkende producere de højbenede SUVere og de særlige amerikanske pick-up trucks, der er voldsomt populære hos forbrugerne.

Ligeledes planlægger Ford at skære i antallet af forhandlere.

Europæiske problemer

I juli sagde Ford topchef, Jim Hackett, at virksomheden planlagde at bruge omkring 70 mia. kr. på omstruktureringer i de europæiske afdelinger.

Ford tabte næsten 470 mio. kr. i Europa mellem april og juni, mens de står over for yderligere udfordringer som konsekvens af Storbritanniens exit fra EU. Storbritannien er Fords største europæiske marked, men Ford har også store produktionsanlæg i Tyskland og Spanien.

For få dage siden beskrev Berlingske Business, hvordan en afskedigelsesrunde i Ford kan medføre, at 24.000 arbejdspladser vil blive skåret.