Ford-chef under pres om Microsoft-topjob

Bilkoncernen ønsker klarhed over, om Alan Mulally går efter at blive Steve Ballmers afløser.

Fords topchef, Alan Mulally, nævnes som topfavoritter til at overtage den snart ledige post i spidsen for Microsoft - og al den snak irriterer Fords bestyrelse. Arkivfoto: Brendan McDermid, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i bilkoncernen Ford lægger nu pres på topchef Alan Mulally for at få en afklaring på, om han går efter topjobbet i softwaregiganten Microsoft.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er bestyrelsen ikke glad for rygterne om, at den 68-årige topchef er inde i varmen som en af de mest oplagte kandidater til at efterfølge Microsofts Steve Ballmer, når Ballmer senest om et halvt år træder tilbage fra den post, som han har beklædt siden 2000. De mange rygter forstyrrer nemlig Fords fokus, siger de anonyme kilder til Reuters.

»Det drukner resten af historien. Folk skriver ikke om Mustang, de skriver ikke om indtjeningen, de skriver om Mulally,« siger en af kilderne.

Har ikke afvist

Alan Mulally har ikke selv forsøgt at afvise, at der kunne være noget om snakken.

Microsoft vil ikke sige, hvor langt i processen man er med at finde en afløser for Steve Ballmer, ej heller hvem der er på kandidatlisten, som Microsofts bestyrelse med medstifter Bill Gates som formand skal udpege en afløser iblandt.

Alan Mulally ventes i givet fald først at kunne forlade Ford i løbet af 2014. Han tilskrives æren for at have bragt Ford tilbage på kørebanen, siden han i 2006 overtog rattet.

Selv hvis han ikke bliver ny Microsoft-topchef, anser nogle af Reuters' kilder det for usandsynligt, at han stadig er i spidsen for Ford, når 2014 rinder ud. Den daglige driftschef og altså nummer to i Ford-hierarkiet, Mark Fields, anses for den oplagte afløser. Fields har været hos Ford i 24 år.

Nokia-chef ude af favoritfelt

Det har tidligere været fremme, at Nokias topchef gennem de seneste tre stormomblæste år, den tidligere canadiske Microsoft-direktør Stephen Elop, var blandt favoritterne til at afløse Steve Ballmer, efter at Microsoft nu overtager Nokias mobilproduktion. Stephen Elop regnes dog nu som et mindre sandsynligt valg.

Hvornår en ny Microsoft-topchef udpeges, er endnu uklart.