Forbud mod Office gælder nu

Microsoft har krænket et patent og må derfor ikke sælge sine flagskibsprodukter Word og Office, som har funktionen med.

Forbuddet mod salg af Microsofts Office 2003 og Office 2007 med patenteret teknologi fra et canadisk firma trådte i kraft mandag i USA. Foto: Paul J. Richards, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-giganten Microsoft fjernede mandag muligheden for at købe de fleste udgaver af kontorpakken Office med tekstbehandlingsprogrammet Word fra sin onlinebutik, efter at en dommer afgjorde, at Microsoft har krænket et andet firmas patent.

Dommerens beslutning betyder, at alt salg af Office 2003 og Office 2007 - den hidtil nyeste i rækken af Office-pakker - med den patenterede teknologi skal standses, indtil Microsoft er kommet overens med det canadiske IT-firma i4i, der ejer patentet.

290 millioner dollars i bøde

Microsoft, som desuden skal betale 290 millioner dollars i bod, siger, at man nu vil tilbyde »revideret software« i USA. Afgørelsen er appelleret, men et panel af tre dommere afviste i december argumentationen og fastholdt, at den oprindelige afgørelse fra en retsinstans i delstaten Texas fortsat gælder.

Patentet handler om brugen af XML, et programmeringssprog til formatering af tekst og til at gøre filer læsbare på tværs af forskellige programmer.

Indtil videre har Microsoft fjernet funktionen fra alle tilgængelige udgaver af Microsoft Word og Microsoft Office, der sælges i USA.