Forbud mod iPad og iPhone truer

Tysk domstol giver det Google-ejede Motorola ret i, at Apple krænker patenter.

Smilene kan snart stivne blandt tyske iPad-købere. Motorola kan få standset Apples salg af iPad og iPhone efter en retsafgørelse fredag. Arkivfoto: Hannibal Hanschke, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boomerangen vender nu tilbage mod Apple, der ihærdigt har forsøgt at standse salget af konkurrenternes produkter ved at gå rettens vej.

Motorola, som Google for nylig har købt, vandt fredag en sag i retten i Mannheim i Tyskland. Retten bestemte, at Apple øjeblikkeligt skal holde op med at sælge og distribuere mobiludstyr med teknologi, som krænker Motorolas patentrettigheder.

Afgørelsen betyder, at alle Apple-produkter, som anvender patenterne, heriblandt iPhone 4 og iPad 3G, kan blive ramt i Tyskland, som er Europas største marked.

Apple-krav smuldrer

Motorola har ifølge eget udsagn siden 2007 forsøgt at få en betalingsaftale i stand med Apple men valgte til sidst at trække Apple i retten.

Ved at lægge 100 millioner euro på bordet kan Motorola få forbuddet mod Apples produkter træde i kraft nu.

Apple har selv fået nedlagt salgsforbud mod Samsungs tavle-PCer og mobiltelefoner i flere lande, heriblandt Tyskland, men forbuddet blev forleden ophævet.

Apple vil appellere

Apple agter at appellere domstolens afgørelse.

»Folk i Tyskland skal ikke have problemer med at finde den iPad og iPhone, som de ønsker at købe til jul,« fastslår Apple-talskvinde Kristin Huguet over for nyhedsbureauet Reuters.

En amerikansk domstol afviste forleden Apples krav om et forbud mod Samsung-salg i USA.