Forbrugervagthund får lov at anke millionbøde til Totalkredit

Forbrugerombudsmanden har fået ja til at anke sag til landsret om Totalkredits ulovlige markedsføring.

Totalkredit-logo i Nykredits hovedkontor Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sag om realkreditselskabet Totalkredits brud på markedsføringsloven skal en tur i landsretten. Totalkredit fik en bøde på en million kroner i byretten, men den bøde skal gerne være højere, mener Forbrugerombudsmanden.

Her har man nu fået lov af Procesbevillingsnævnet til at anke sagen til Østre Landsret. Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

Totalkredit blev 1. juni i Københavns Byret idømt en million kroner for overtrædelse af markedsføringsloven.

Sagen drejer sig om, at det i markedsføringsmateriale om selskabets fastforrentede lån blev hævdet, at de har "en fast ydelse, som ikke ændrer sig, når renterne gør".

Det viste sig imidlertid ikke at holde stik. For da Totalkredit sidste år hævede bidragssatserne, steg ydelsen tilsvarende. Det førte til klager fra kunder og en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden.

Totalkredit, der er ejet af Nykredit, har accepteret dommen i byretten.

- Det gælder fortsat. Vi har kun interesse i at oplyse vores kunder så præcist som muligt. Det har vi ikke gjort i denne sag, og det er vi ærgerlige over, siger direktør i Totalkredit Camilla Holm i en skriftlig kommentar.

- Såfremt Landsretten bliver bedt om at tage stilling til sagen på ny, vil vi dog bede Landsretten tage stilling til, om bødens størrelse er den rigtige, siger hun.