Forbrugerråd støtter varedeklaration på bredbånd

Der er stadig for mange klager over, at kunderne ikke får de hastigheder på Internet, som der bliver reklameret med.

Det er dejligt med mobilt bredbånd, så man har forbindelse, uanset hvor man er - men hastigheden er ikke altid, som man bliver lovet. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En varedeklaration på bredbånd er en glimrende ide.

Det siger Forbrugerrådet, som dermed bakker forslaget op fra Socialdemokraterne og SF. De to partier kræver, at kunderne får klar besked om, hvad de køber, fordi alt for mange har oplevet, at den hastighed, de får på deres Internet-forbindelse, ikke svarer til, hvad der stod i reklamerne.

Ganske fornuftig ide

»Vi synes, at ideen om en varedeklaration er ganske fornuftig. Om det lige skal være på den måde, som de to partier foreslår, ved jeg ikke. Men det er noget, som man er nødt til at kikke nærmere på i den kommende tid,« siger Martin Salamon, telepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Ritzau.

Der er allerede en aftale mellem teleselskaberne og Forbrugerombudsmanden om tydelig markedsføring af datahastigheden, men der kommer stadig klager.

Mange er således ikke klar over, at jo flere der deler signal fra samme mobilmast, jo langsommere bliver den enkeltes forbindelse. Desuden er der stor forskel på, om den lovede hastighed kun gælder i teleselskabets eget net eller på hele Internet. Den største stigning i datatrafikken i Danmark sker i øjeblikket på såkaldt mobilt bredbånd, hvor avancerede mobiltelefoner eller bærbare PCer med mobilmodem bruges til at gå på nettet med, mens man er på farten.

Kræver minimumshastighed

Socialdemokraterne og SF kræver, at teleselskaberne garanterer en minimumshastighed på deres bredbåndsforbindelser.

I Sverige har der været flere sager om den reelle hastighed kontra den hastighed, der stod i reklamerne.