Forbrugerombudsmand melder H&M til politiet

Tøjkoncernen H&M meldt til politiet for at ringe forbrugere op med Madonna-reklame. Forbrugerombudsmanden mener, det er ulovligt

Det er ulovligt, når tøjkoncernen H&M ringer personer op på deres telefon og afspiller et lydklip, hvor sangerinden Madonna reklamerer for sin tøjkollektion, når modtagerne ikke udtrykkeligt har sagt ja til at blive ringet op.

Det mener Forbrugerombudsmanden, som fredag overgav en sag til politiet, hvor H&M ringede forbrugere op på deres telefoner og afspillede en voice message, hvor sangerinden Madonna reklamerede for sin tøjkollektion.

Selskabet havde foretaget en sms-konkurrence i forbindelse med en større markedsføringskampagne for tøjkollektionen og havde i den forbindelse indhentet samtykke fra forbrugere til at sende dem yderligere information.

Men Forbrugerombudsmanden mener ikke, at man "sender" reklamer til kunderne, når man ringer dem op og afspiller en voice message på deres mobiltelefoner, og det er også til større gene, når telefonen ringer, end når man får tilsendt et brev, en mail eller en sms, fremhæver Forbrugerombudsmanden.

Det samtykke, som forbrugerne havde afgivet over for H&M, omfattede derfor efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke opringninger.

/ritzau/