Forbrugermagasin dumper nye Apple computere

Svingende batteriholdbarhed får det amerikanske forbrugerråds magasin, Consumer Reports, til at dumpe Apples nye computere i en test.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY AVELAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde anbefaler det amerikanske forbrugerråds magasin, Consumer Reports, ikke de seneste Macbook Pro-modeller, som elektronikgiganten Apple har sendt på markedet.

Det skriver Consumer Reports på sin hjemmeside, efter at magasinet har testet tre nye Macbook Pro-computere, som Apple sendte på gaden i løbet af efteråret.

Mens computerne scorer høje point hos magasinet for skærmkvalitet og ydeevne, så er det levetiden på batteriet, der for alvor skuffer og udløser en manglende anbefaling.

Siden de nye Macbook Pro-modeller ramte de amerikanske butikker i november, har flere forbrugere på Apples egen hjemmeside klaget over dårlig batterilevetid.

Ifølge Apple bør computeren kunne holde strøm i op til ti timer mellem hver opladning, men forbrugerne melder om batterilevetid på helt ned til mellem tre og fire timer.

Det amerikanske forbrugermagasin har testet tre forskellige Macbook Pro'er. Det drejer sig om en 13-tommer model med Apples nye Touch Bar-skærm i toppen af tastaturet, en 13-tommer model uden Touch Bar og en 15-tommer model med Touch Bar.

Magasinet fandt, at batteriets holdbarhed var utrolig svingende fra test til test. I en række testsituationer svingede 13-tommer modellen med Touch Bar på en batterilevetid mellem 16 timer i første forsøg, knap 13 timer i næste forsøg og knap fire timer i tredje forsøg.

For samme model uden Touch Bar gjaldt det, at batteriet holdt 19,5 timer i et forsøg, men kun fire og en halv time i næste forsøg. Og for testens største model lød batterilevetiden på mellem 18,5 og otte timer.

Ifølge Consumer Reports svinger holdbarheden på bærbare computeres batterier normalt med mindre end fem procent fra test til test.

Når en samlet score for batteriets holdbarhed skal uddeles, beregnes den gennemsnitlige holdbarhed ud fra de test, som magasinet har foretaget.

Men på grund af de store udsving fra test til test har magasinet denne gang konkluderet, at et gennemsnit ikke vil kunne sige noget om, hvad forbrugerne reelt kan forvente sig af batteriets levetid.

Det amerikanske magasin har derfor vurderet, at de tre Macbook Pro-modeller ikke har kunnet leve op til kravene for at få en anbefaling fra det amerikanske forbrugerråd.

Apple har ikke ønsket at kommentere forbrugermagasinets test, men selskabet skriver i en mail til Consumer Reports:

» Enhver forbruger, der har spørgsmål om deres Mac og dens drift, bør kontakte AppleCare.«