Forbløffet borgmester ser arbejdspladser forsvinde efter konkurs

I Aalborg Kommune må man sige farvel til 300 arbejdspladser, efter OW Bunker har indgivet en konkursbegæring.

Se BNB: OW Bunker går konkurs. RB Plus: Kaos i OW Bunker kan få dominoeffekt. ARKIVFOTO: OW Bunkers skib OW Aalborg ligger til land på Amager ved København. Skibet er en flydende tankstation med fokus på off-shore tankning af store skibe såsom containerskibe og færger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oliehandelsvirksomheden OW Bunker måtte efter to turbulente døgn fredag smide håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

Det er ikke kun virksomheden selv, der er påvirket af konkursen, der blandt andet skyldes en omfattende bedragerisag, der menes at involvere flere ledende medarbejdere.

Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) har fulgt forbløffet med fra sidelinjen og må nu se omkring 300 arbejdspladser forsvinde.

»Det er gået ualmindeligt stærkt. Og det har været et træls, dramatisk og trist forløb,« siger borgmesteren til DR Nyheder.

Fra mandag morgen vil kommunen gå i gang med at se på, om andre virksomheder kan overtage noget af arbejdskraften fra den konkursramte virksomhed, og om der eventuelt kan opstå nye virksomheder ud af resterne af OW Bunker.

Af andre håndgribelige konsekvenser har en række aktionærer desuden udsigt til store tab.

For eksempel risikerer pensionsgiganten PFA at miste op mod 100 millioner kroner. Ved en børsintroduktion købte tusindvis af privatpersoner desuden aktier i OW Bunker. Også de penge ser ud til at være tabt.

»Det her er ødelæggende for tilliden til det danske børsmarked, som ellers er et stærkt og velfungerende marked. Og det er ærgerligt, virkelig ærgerligt, at sunde og gode danske virksomheders vej til børsen nu bliver udskudt og vanskeliggjort,« siger Jesper Langmack, direktør for PFA Kapitalforvaltning, ifølge tv2.dk.

Uafhængigt af bedragerisagen har OW Bunker informeret fondsbørsen om et stort tab på fejlslagen spekulation i olie. I den del er der ifølge Berlingske Business tabt 900 millioner kroner.

OW Bunker har omkring 600 medarbejdere rundt omkring i verden.