Forbes: Stor amerikansk bank næste mål for WikiLeaks

Et megalæk er under opsejling fra det stormomsuste WikiLeaks. Bank of America skulle efter sigende være i skudlinjen, skriver anerkendt blogger på forbes.com.

Foto: Franz-Peter Tschauner
I begyndelsen af 2011 vil WikiLeaks frigive et kæmpe læk vedrørende en stor amerikansk bank. Lækket vil omfatte titusinder af dokumenter, der vil afsløre bankens uetiske adfærd, som kan føre til bankens lukning.

Sådan lød advarslen fra WikiLeaks’ grundlægger Julian Assange tidligere på måneden, hvis man skal tro den anerkendte blogger Andy Greenberg, der selv ”lækker” dele af sin samtale med Assange i sin blog på forbes.com.Ifølge Greenberg skulle banken med stor sandsynlighed være Bank of America. Han henviser til et interview med Julian Assange i Computer World tilbage i oktober 2009, hvor WikiLeaks-stifteren gav et kraftigt fingerpeg om, at den amerikanske bank skulle stå for skud.

”I øjeblikket sidder vi med fem gigabyte af harddisken fra Bank of America. Hvordan skal vi præsentere det? Det er et vanskeligt problem. Vi kunne dumpe det hele i en kæmpe Zip-fil, men det har begrænset virkning. Hvis man skal have indflydelse, skal det være let for folk at dykke ned i,” sagde Assange dengang til Computer World.Ifølge Greenberg ligger Assange inde med fortroligt materiale, men grundet begrænsede ressourcer har WikiLeaks endnu ikke formået at filtrere, prioritere og publicere materialet.

Hos Bank of America tager man postyret med ophøjet ro. De oplyser via en talsmand, at de ikke ligger inde med beviser for, at Julian Assange har hacket den interne harddisk.