Forældre er trygge ved nettet - desværre

Danske forældre er de mest trygge ved deres børns færden på nettet i EU. Men måske er de lidt for trygge. Hver tredje barn har følt sig seksuelt krænket online.

Læs mere
Fold sammen
Danske forældre har yderst stor tiltro til at deres børn ikke kommer ud for noget snavs på nettet. Kun 31 procent af forældrene frygter, at deres børn bliver udsat for seksuelle krænkelser online. Det viser en undersøgelse af forældre i de 27 EU lande, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge professor ved Danmark Pædagogiske Universitet Birgitte Holm Sørensen skyldes tilliden den åbne debat mellem børn og forældre i Danmark.

"Selvom vi har bølger af dårlige sager, som er dukket op i medierne, foretrækker de fleste danske forældre at have tillid til deres børn og snakke med dem, frem for komme med restriktioner eller kontrollere dem," siger Birgitte Holm Sørensen.

Men måske udviser danske forældre lidt for stor tiltro til deres børn. Kuno Sørensen, der er Red Barnets ekspert i krænkelser af børn, mener, at børn stadig væk er et forholdsvist nemt bytte for mænd med seksuelle bagtanker.

"Vi oplever, at der stadig er mange børn, som bliver narret af voksne mennesker, der kontakter dem og lader som om, at de er jævnaldrene. Derfor er det også vigtigt, at forældre snakker med deres børn om deres oplevelser på internettet," siger Kuno Sørensen.

En endnu ikke offentliggjort danske undersøgelse af over 2000 børn mellem 12-18 år viser, at hver tredje er blevet seksuelt krænket på nettet.