Forårsrullegigant frygter pres fra supermarkeder

Den familieejede virksomhed Daloon er urolig for efterårets forhandlinger med de danske supermarkeder.

Daloon er ikke den eneste fødevareproducent, der forventer endnu hårdere forhandlinger med supermarkederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALLAN LUNDGREN

Producenten af forårsrullen, der ligger godt i maven, gruer for at placere sig knap så godt i supermarkedernes diske til næste år. 

Den over 50 år gamle forårsrulle-producent frygter nemlig de kommende forhandlinger i detailhandlen. Med et underskud på 3,7 mio. kr. i 2012 bliver det svært at stå stærkt i prispresset fra supermarkederne.

Til Børsen kritiserer direktør og ejer af Daloon, Hemming Van, måden supermarkederne er begyndt at forhandle priser på. En mere kynisk måde, der ikke tager hensyn til virksomhedens stigende omkostninger - som for eksempel afgifter og lønninger.

»De vil helst ikke se nogen prisstigninger. Derfor er vi nødt til at skære endnu mere ind til benet, når vores omkostninger stiger. Det kan i hvert fald ikke komme på tale, at vi skal have mere for vores varer, hvis priserne stiger,« siger direktør Hemming Van til Børsen.

Hemming Van kan ikke takke nej til supermarkedernes krav. For Daloons varer kan ikke afsættes andre steder i Danmark, og han har ikke råd til, at lade hans produktion stå stille. Krisen i virksomheden har allerede ført til fyringer af 16 medarbejdere i foråret.

»Det giver en følelse af at være meget låst, når vi i den grad er afhængige af at få nogle bæredygtige aftaler i hus med supermarkederne,« siger Hemming Van til Børsen.