Fondsmæglere gjorde det dårligere i 2011 end i 2010

Kun 16 af de 30 største, danske fondsmæglerselskaber kom sidste år ud med plus på bundlinjen. Det skal sammenholdes med, at kun fem selskaber gav underskud i 2010.

Foto: Martin Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser Økonomisk Ugebrevs årlige Brancheanalyse af de 30 største fondsmæglerselskaber.

Samlet set er overskud før skat dykket hele 33 procent - 587 mio. kr. i 2010 til 392 mio. kr. i 2011, viser analysen.

- Langt hovedparten af overskuddene ligger samlet i de største fondsmæglerselskaber, der typisk forvalter investeringskapital for ”egne” investeringsforeninger, og som betjener store institutionelle investorer, forklarer ugebrevet.

Eksempelvis har PFA Kapitalforvaltning haft fremgang i nettorente- og gebyrindtægter på hele 35 pct. det seneste år.

- Selskabet oplyser, at 60 mio. kr. af de samlede nettoindtægter på 225 mio. kr. kom fra eksterne kunder og resten fra PFA-systemet. Af de samlede indtægter kom 51 mio. kr. fra indtægter relateret til performance på den forvaltede kapital, antageligt især obligationer. Både Carnegie Asset Management og Biasset Management (Bankinvest) har set forretningen skrumpe. Maj Invest (tidligere LD Invest) har formået at øge nettoindtægter af ekstern kapital under forvaltning, blandt andet efter vækst i forvaltningen af investeringskapital for investeringsforeningen Maj Invest, skriver ugebrevet.

Hos de større fondsmæglerselskaber ser forvaltning af kapital for tilknyttede investeringsforeninger ud til at være den mest sikre og lukrative forretning.

/ritzau/FINANS