Fona massefyrer og lukker tæt på halvdelen af butikkerne

Fona slap for konkurs, men nu går oprydningen for alvor i gang, og den betyder blandt andet lukningen af 25 butikker og fyring af 300 medarbejdere.

FONA Butikken på Strøget København. Mandag den 1. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Elektronikkæden Fonas overlevelseskamp bliver barsk - ikke mindst for de ansatte.

På et møde i skifteretten torsdag godkendte kreditorerne en redningsplan, som af ledelsen, rekonstruktørerne og tillidsmanden havde skruet sammen.

Planen indebærer, at der sker en tilpasning af virksomhedens størrelse igennem lukning af butikker og dermed opsigelse af en række medarbejdere.

Kort: Disse Fona-butikker lukker

»I forlængelse af kreditorernes godkendelse af planen, er det derfor nu besluttet at lukke 25 butikker. Lukningen vil ske over de næste få måneder, og har desværre som konsekvens, at F Group (Fonas ejer, red.) nu opsiger godt 300 af sine godt 975 medarbejdere. Heraf er ca. halvdelen funktionærer - resten timelønnede,« skriver rekonstruktørerne Pernille Bigaard og Ole Borch fredag i en pressemeddelelse.

Driften i de 31 overlevende butikker fortsætter uændret.

Rekonstruktørerne oplyser også, at forhandlingerne om et salg af resten af Fona-kæden pågår, og at de forventer at have en afklaring inden for de næste fire uger.

»Vi vil, så længe forhandlingerne pågår, ikke kommentere på forventningerne til udfaldet heraf,« skriver rekonstruktørerne.