Fona gik ned: Kreditorerne taber størstedelen af deres penge

Banker og andre kreditorer i den nu hedengangne elektronikkæde Fona får mellem 20-30 procent af deres tilgodehavende tilbage.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oprydningen efter den lukkede elektronikkæde Fona pågår stadig. Torsdag blev der afholdt det afsluttende møde i Skifteretten om, hvor meget kreditorerne får tilbage af deres tilgodehavende, efter Fona-butikker i årets start meldte ud, at man lukker sine butikker.

I forbindelse med  rekonstruktionsbehandlingen af F Group, der ejede Fona, er et såkaldt akkordforslag blevet vedtaget. Et akkordforslag er en ordning, hvor en skyldner (her F Group) kan komme af med sine gældsforpligtigelser ved at betale en hvis procentdel af gælden. Ifølge denne aftale vil kreditorerne i Fona få 20-30 procent af deres tilgodehavender tilbage.

Ingen af kreditorerne modsatte sig forslaget.

Det er advokaterne Ole Borch og Pernille Bigaard fra henholdsvis Bech-Bruun og Plesner, der står for rekonstruktionen, og de to topadvokater vurderer, at udbetalingen til kreditorerne godt kan overstige 30 procent, hvis en række endnu uafklarede retssager falder fordelagtigt ud for F Group.

Fona blev i april overtaget af Elgiganten, der satte sit navn på de resterende 10 Fona-butikker. Fona var i mange år en dominerende spiller på det danske marked for elektronik, men tabte kampen om markedet til store lavpriskæder som netop Elgiganten og den nye spiller Power.