Folkeopstand mod IT-overtagelse

14.000 har skrevet under mod, at IT-giganten Oracle får lov til at overtage populær database.

Oracles topchef, den kontroversielle Larry Ellison, får ny modstand mod sin overtagelse af Sun. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helt uventet er der en folkeopstand på vej mod, at en af verdens mest brugte databaser - den gratis MySQL - bliver købt op af IT-giganten Oracle.

Anført af den oprindelige programmør af MySQL, Michael Widenius, er der nu samlet 14.000 underskrifter ind, som mandag blev overrakt myndighederne i Europa, Kina og USA.

EU gransker fusion

De skal nemlig sige god for Oracles køb af den noget mindre konkurrent Sun Microsystems, der for et par år siden købte MySQL. EU-Kommissionen er i gang med en nøje undersøgelse af konsekvensen ved en mulig fusion, som de amerikanske konkurrencemyndigheder allerede har sagt god for.

Michael Widenius siger til nyhedsbureauet Reuters, at han fortsætter indsamlingen af protestunderskrifter.

»De, der har skrevet under, har ikke tillid til, at Oracle vil være en god vogter af MySQL,« siger han.

Spørgsmålet er, om underskrifterne tillæges afgørende vægt i EU-Kommissionens overvejelser. Underskrifterne er samlet ind på en uge.

Ejer verdens næststørste lystyacht

Oracle er verdens tredjestørste softwareproducent og ledes af den ofte kontroversielle Larry Ellison, som bl.a. ejer verdens næststørste lystyacht. Sun er verdens fjerdestørste producent af servere men står også bag f.eks. programmeringssproget Java, der anvendes på PCer, mobiltelefoner og til kodning af mange Internet-sider.

Sun købte MySQL for en milliard dollars i 2008.