Fogh: S-melding er ødelæggende

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mener, at det er ødelæggende for forhandlingerne om en bankpakke II, at Socialdemokraterne stiller krav i medierne

Foto: Scanpix
"Dårlig forhandlingsetik." Sådan betegner statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) medie-lanceringen fra Helle Thorning-Schmidt (S) om et lånloft for bankdirektører. Kravet kommer, mens forhandlingerne om bankpakke II står på.

Statsministeren mener, at Socialdemokraternes fremgangsmåde kan få markante konsekvenser for de videre forhandlinger.

"Det er ødelæggende for forhandlingerne, når der er nogen, der går ud i offentligheden og stiller krav om noget, man må sidde og forhandle ved bordet. Det er ikke særligt konstruktivt," siger Anders Fogh Rasmussen.

Statsministeren beskylder samtidig Socialdemokraterne for at føre partipolitik på et helt forfejlet tidspunkt.

"Der står alt for meget på spil for at begynde med sådan noget partipolitisk fnidder," siger Anders Fogh Rasmussen, der ikke håber, at Socialdemokraterne er på vej ud af forhandlingerne.

Om Socialdemokraterne har brudt de indbyrdes spilleregler mellem forhandlingsparterne, vil Anders Fogh Rasmussen ikke vurdere.

"Fremgangsmåden undrer mig, når der indbyrdes mellem forhandlerne har været enighed om, at man for at nå et resultat var nødt til at forhandle i ro og fred," siger statsministeren.

Ritzau