Første reaktion på Nets: Købstilbuddet er rimeligt

Den første reaktion på det store købstilbud på Nets er, at prisen er fair. Det mener Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, efter den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman tidligere mandag bød 165 kr. pr. aktie.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

»Det store spørgsmål lig nu er selvfølgelig om buddet er stort nok. Jeg tænker det er et fair bud,« lyder den umiddelbare reaktion.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, peger på, at der vil være nogen som vil henvise til handlen med den britiske betalingsformidler World Pay tidligere på året. Her købte amerikanske Vanitiv til en pris på omkring 75 mia. kr.  Målt på indtjeningen i World Pay kunne buddet på Nets have været højere.

»Jeg ved, at nogen tænker på buddet på World Pay, og at buddet derfor skulle være større. Men det her slutter med et afkast på 10 pct. og alt i alt kan man leve med det,« siger Per Hansen.

Nets har blot været børsnoteret i et år, da to amerikanske kapitalfonde Bain og Advent børsnoterede virksomheden for ca. 30 mia. kr. Det skete, efter de i 2014 havde købt Dankort-ejeren for ca. 17 mia. kr. efter en række danske banker havde opbygget selskabet.

Købstilbuddet Hellman & Friedman har fået aktierne i Nets til at stige til kurs 162, men aktien ligger fortsat under det amerikanerne byder. Per Hansen peger på, at en del forklaring er, at der er tvivl om, hvorvidt det lykkes at afnotere Nets. Det kræver, at mindst 90 pct. af aktionærerne accepterer det. Det mislykkedes blandt andet, da fem kapitalfonde forsøgte af afnotere TDC tilbage i 2005.

Samtidig har bestyrelsen over en længere periode forhandlet med flere mulige bydere, og derfor er det ifølge Per Hansen tvivlsomt, om det kommer en budkrig.

»Når der efter de forhandlinger, som har været, ikke er andre som har rakt hånden op, er sandsynligheden for et overbud relativt lille. Den nuværende kurs på 162 signalerer, at markedet ikke tror på andre bud,« siger Per Hansen.

46 pct. af de nuværende aktionærer – herunder kapitalfondene Bain og Advent - har valgt at acceptere tilbuddet. Bestyrelsen anbefaler tilbuddet.