Første kvartal er forløbet helt efter planen for IC Companys

Modekoncernen IC Companys har taget hul på første kvartal af regnskabsåret 2013/14, og det er gået efter planen, hvor fokus blandt andet har ligget på at forbedre indtjeningen på Mid Market-segmentet.

IC Companys bygninger på Raffinaderivej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det fortæller administrerende direktør i IC Companys, Mads Ryder, onsdag til Ritzau Finans.

Set på de enkelte segmenter kommer Premium-segmentet ud af kvartalet med et resultat af den primære drift (EBIT) på 53,8 mio. kr., hvor det lå en anelse højere i samme periode i 2012/13, da det dengang lå på 56,0 mio. kr.

Derimod er der fremgang at spore i Mid Market-segmentet, der noterer en stigning på EBIT-resultatet til 20,7 mio. kr. fra 13,9 mio. kr. i forhold til første kvartal 2012/13.

- Vi er startet året helt som forventet. Vi har set, at vi har kæmpet lidt med vores Mid Market-segment, og der har vi nu forbedret vores indtjening. Så ser vi fortsat, at vores Premium-mærker Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance klarer sig ganske tilfredsstillende. Generelt er det et kvartal, der helt er forløbet efter planen og forventningerne, og det er grunden til, at har fastholdt vores helårsforventninger, lyder det fra Mads Ryder.

IC Companys har i forbindelse med regnskabet fastholdt forventningerne til regnskabsåret 2013/14. Selskabet venter dermed fortsat en beskeden omsætningsvækst i forhold til 2012/13, da omsætningen var på 3,3 mia. kr. for den samlede koncern, samt et investeringsniveau på 70-90 mio. kr. Den samlede indtjening (EBIT) ventes at vokse væsentligt i forhold til 157 mio. kr., der var tallet for 2012/2013.

- De her ting, som vi har nået i første kvartal, peger kun i retning af, at vi kan fastholde vores forventninger til hele året. Den her første periode ud af fire bestyrker bare, at vi stadig tror på, at vi kan nå en helårsforventning om at forbedre indtjeningen totalt set for koncernen og en vækst i vores Premium-segmenter, siger Mads Ryder.

Samlet er IC Companys kommet ud af første kvartal af 2013/14 med en øget nettoomsætning, der landede på 1051,5 mio. kr. fra 1050,7 mio. kr. i første kvartal af 2012/13, mens resultatet af primær drift (EBIT) dykkede til 158,8 mio. kr. fra 165,2 mio. kr. i samme periode sidste år

/ritzau/FINANS