Første brancheforening for elbiler

Fra på tirsdag skulle den første danske brancheforening inden for elbilmarkedet gerne være en realitet.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det er Dansk Energi, som afholder andet stiftende møde med etableringen af »Elbil-Alliancen«, skriver Børsen Klima. Og indtil videre har 46 virksomheder meldt sig under fanerne. Det eneste krav for at blive medlem er, at man i en eller anden grad har en kommerciel tilknytning til elbilmarkedet.

»Alliancen skal være et samlingspunkt, som virksomheder, kommuner og almindelige folk kan rette henvendelse til med alskens slags spørgsmål. Og så er det ikke mindst en sammenslutning af virksomheder med interesse i at udvikle dette forretningsområde i Danmark,« siger direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, til Børsen Klima.

»Hvis en politiker ønsker svar og ringer et selskab op, får han jo nøjagtig det svar, som passer til selskabets produkter. Vi ønsker at være dem, som samler de forskellige synspunkter,« siger Lars Aagaard.

Hvad angår erhvervspotentialet for elbiler - og i den sammenhæng for danske producenter - gør direktøren brug af de helt store nagler.

»Hvis det, som folk forventer, sker, så bliver det her et af de største industrielle eventyr og forandringer, vi nogensinde har oplevet. Tænk bare på de mange penge, vi bruger på vores biler og på, hvor vigtig den transportmæssige infrastruktur er for os. Det, at vi står over for et større teknologiskift, vil åbne for meget store markedsmuligheder,« siger Lars Aagaard til Børsen.

Han tror dog ikke, at der i Danmark vil blive produceret hele elbiler, men peger på nicheområder som f.eks. produktion af komponenter, udvikling af ladestanderteknologier og udvikling af forretningskoncepter.