Før regnskabet: Vær afventende med Danske Bank-aktien

Danske Banks overskud forbliver underdrejet et par år endnu. Først i 2011 er der atter udsigt til to-cifrede milliardoverskud, vurderer analytikerne. Langt de fleste anbefaler, at investorerne hverken sælger eller køber aktien lige nu.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Der kommer til at gå nogle år, før Danske Bank atter får et overskud på bundlinien, som det er værd at tale om.

I morgen kommer banken med halvårsregnskab, men først i 2011 venter analytikere, der følger aktien, at tiden med de enorme overskud vender tilbage.

Tilbage i 2007 nåede bankens overskud næsten 20 milliarder kroner. Sidste år barberede finanskrisen det ned til 2,3 milliarder kroner og i år ventes det at lande på 1,7 milliarder kroner. Det fremgår af de konsensus-estimater, som Danske Bank får indsamlet til bankens hjemmeside.

Analytikerne forudser, at overskuddet forbliver nede omkring en milliard kroner i 2010, men i 2011 går det så stærkt opad. Her stiller analytikerne et overskud på lige over 11 milliarder kroner i udsigt.

Hold fast i aktien
Det bedste råd fra analytikerne lige nu er hverken at sælge eller købe aktien, men derimod at holde fast i den beholdning, man nu engang må have.

Af de 15 analytikere har ni den neutrale hold-anbefaling af aktien. Tre anbefaler køb i stærkere eller svagere grad og andre tre sælg i stærkere eller svagere grad.

Efter en halvanden times handel mandag blev aktien handlet i kurs 114,25, hvilket var godt en procent lavere end fredagens lukkekurs. Aktien er stadig den, der er steget allermest på det danske aktiemarked siden begyndelsen af marts, hvor stemningen på de internationale aktiemarkeder vendte.

Stor uenighed om andet kvartal
Analytikernes anbefalinger er typisk til investorer med en længere tidshorisont end kort, så det er ikke nødvendigvis en hold-anbefaling, investorerne bør følge, hvis de vil spekulere i halvårsregnskabet i morgen.

Umiddelbart er der basis for spekulation, for analytikerne er langt fra enige om, hvordan Danske Bank har klaret sig i årets andet kvartal.

Gennemsnittet af deres estimater siger et nulresultat før skat, men spredningen er stor. Den mest pessimistiske analytiker forudser et underskud på 3,6 milliarder kroner og den mest optimistiske et overskud på 2,8 milliarder kroner.