Følg erhvervsredaktionens Kina-hold

Er Kina en trussel eller en mulighed? Berlingske Business og Berlingske Nyhedsmagasin sender en redaktion til Kina for at forfølge svaret.

Søren Bidstrup, fotograf, Anders Rostgaard, journalsit og Søren Springborg, journalist Fold sammen
Læs mere

Kina klarer sig bedst efter finanskrisen. Kina overhaler snart Japan som verdens anden største økonomi. Og Kina kanaliserer milliarder i forskning og udvikling.

Verdens spilleregler ændrer sig, og Kina har langt større ambitioner end at lægge jord til verdens fabrikker. Er det velhavende Kina en trussel eller en mulighed for Danmark? For virksomheder? For ansatte?

Berlingskes erhvervsredaktion har netop sendt en redaktion til Kina for at forfølge svaret. Gennem nyheder, reportager og mikroblogs vil journalist Anders Rostgaard, journalist Søren Springborg og fotograf Søren Bidstrup stille skarpt på tre områder:

  1. Forskningen: Kvaliteten af de kinesiske uddannelser versus de danske, udbyttet af universitetssamarbejder og beskyttelsen af ip-retingheder.
  2. Markedet: Hvad kendetegner det kinesiske marked netop nu? Hvordan kan man udnytte væksten i den kinesiske middelklasse, og hvad betyder protektionismen?
  3. Konkurrencen: Hvilke kinesiske virksomheder er en trussel mod Vesten? Hvad betyder deres størrelse, ambitioner og kapitalstyrke?

Følg redaktionen live på twitter på Business.dk/Kina

Spørg eksperterne
Kina-holdet vil løbende levere nyheder, fotos og fakta, men som læser har du mulighed for selv at komme til orde ved at stille spørgsmål til vores ekspertpanel. Seks eksperter og Kina-kendere vil svare på spørgsmål om alt fra virksomhedsdrift over forskning til politik. Spørg på Business.dk/Kina

Stort særnummer
Kina-dækningen fortsætter i Business, på Business.dk og i Berlingske Nyhedsmagasin frem til 26. marts, hvor vi kulminerer med et særnummer af Berlingske Nyhedsmagasin om Kina anno 2010.