Fødevaregiganter anmeldt for fusk

Danske fødevarevirksomheder er blevet anmeldt for vildledende mærkning af deres produkter.

Læs mere
Fold sammen
En række store danske fødevarevirksomheder er blevet anmeldt til Fødevarestyrelsen med anklager om vildledning af forbrugerne ved at pynte på deres produkter, så de fremstår sundere, end de rent faktisk er.

Dermed bliver forbrugerne i mange tilfælde lokket til at købe usunde fødevarer, selv om de forsøger at leve sundt, skriver Berlingske Tidende.

Senest er den klassiske Guld Barre fra Toms, en nøddeblanding fra Kims og en chokoladebar fra Nestlé blevet anmeldt af Forbrugerrådet, der anklager virksomhederne for vildledende markedsføring efter at have sat det nye såkaldte GDA-ernæringsmærke på produkterne.

"Den konkrete brug af mærkningen nærmer sig manipulation og får de her produkter til at fremstå sundere, end de rent faktisk er. Det er virkelig vildledende markedsføring," siger fødevarepolitisk konsulent i Forbrugerrådet Camilla Udsen.Forbrugerrådet har indtil videre anmeldt otte produkter for vildledende markedsføring, siden mærkningen tidligere på året begyndte at dukke op i de danske butikker.

/ritzau/