Fødevarebranchen i kløerne på internationale kapitalfonde

Efter blot to år med kapitalfonden Odin Equity Partners som ejer er danske SFK Food solgt igen. Danske fødevarevirksomheder er i høj kurs hos udenlandske investorer.

»Den særlige interesse for Danmark skyldes, at kapitalfondene ser mellemstore danske fødevarevirksomheder som en indgang til at få fodfæste hos de regulære fødevaregiganter i Skandinavien som Danish Crown, Tulip, Arla m.fl.« siger Jacob Bergenholtz, ledende partner i Odin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fødevarevirksomhed SFK Food er efter to år med kapitalfonden Odin Equity Partners som ejer solgt til franske Solina Group.

SFK Food er førende leverandør inden for krydderiblandinger, urter, marinader og andet til kød-, fisk og fjerkræindustrien, og under Odins ejerskab har SFK Food blandt andet købt op i Norge, og den danske virksomhed har vist sig at være klar til at blive solgt videre.

»Vi ser frem til at blive en del af Solina-gruppen. Sammen med Solina vil vi videreudvikle vores produktsortiment og operationelle platform til gavn for både vores kunder og leverandører,« siger Kjeld Kronborg Danielsen, administrerende direktør i SFK Food, i en meddelelse.

Med opkøbet af SFK Food styrker Solina sin position i Skandinavien. Det er Solinas ambition at fortsætte selskabets hastigt voksende netværk af lokale virksomheder i regionen.

»SFK Food er meget anerkendt for virksomhedens serviceniveau og produktkvalitet, og vi ser frem til at arbejde sammen med ledelsen og organisationen. SFK Food vil kunne drage fordel af den eksisterende 'Solina Meat platform' samt Solina-gruppens struktur for international udvikling.« siger Eric Terré, administrerende direktør i Solina.

»Både Solinas og SFK Foods kunder vil drage fordel af en udvidet serviceplatform samt mere produktudvikling og investering i innovation. Gruppen vil tilbyde det største produktudbud inden for krydderivarer i Europa,« tilføjer Eric Terré.

Interessen for danske fødevarevirksomheder er hastigt voksende. Ifølge Dagbladet Børsen nåede Odin ikke engang at udsende det officielle salgsprospekt, før repræsentanter fra franske Solina Group viste interesse.

»Den særlige interesse for Danmark skyldes, at kapitalfondene ser mellemstore danske fødevarevirksomheder som en indgang til at få fodfæste hos de regulære fødevaregiganter i Skandinavien som Danish Crown, Tulip, Arla m.fl. Det er helt klart også motivet hos Solina, der i SFK har fået en virksomhed med alle de rette kontakter,« siger Jacob Bergenholtz, ledende partner i Odin.

Også Lars Rau Jacobsen, projektleder i firmaet Clearwater International, som er specialist i handler med fødevarevirksomheder har set et markant skifte hos kapitalfondene, som i dag er mere interesseret i fødevarebranchen end for eksempel teknologivirksomheder, som under finanskrisen viste sig at være ekstremt volatile.

Det er ikke officielt, hvad SFK Food er blevet handlet for, men Jacob Bergenholtz fortæller til Børsen, at investeringen i SFK har kastet en forrentning på over 35 procent per år af sig i løbet af de godt to år, hvor Odin var i førersædet.

»Vi er stolte af virksomheden, som den ser ud i dag, velpositioneret til profitabel vækst. Vi er overbevist om, at SFK Food vil fortsætte sin positive udvikling under Solinas ejerskab,« siger han.