Fodboldtalent og børsekspert

Som helt ung var Jeppe Schønfeld på professionel boldkontrakt, og senere stod han i spidsen for adskillige store børstransaktioner. Nu leder han en af landets største erhvervsmæglere.

Jeppe Schønfeld har været elitespiller og har stået bag en stribe virksomhedshandler - nu skal han udbygge colliers Internationals position i hovedstaden. Fold sammen
Læs mere

I sine helt unge år var nordjyske Jeppe Schønfeld bidt af en fodbold og voksede op med den lokale klub FFI og senere AaB, der aktuelt ligger nummer to i superligaen.

»Som 13-årig blev jeg en af de første fire spillere med ungdomselitekontrakt herhjemme. En af de andre var Søren Frederiksen, der stadig har scoret flest superligamål. Jeg nåede at spille nogle kampe i Danmarksserien og er stadig superglad for sport,« siger Jeppe Schønfeld, der løber, går til fitness og spiller floorball og golf, når tiden tillader det.

Nogle år senere gik han i gang med at læse økonomi på Aalborg Universitet og tog en del af studiet i Australien, hvor han samtidig arbejdede hos genforsikringsgiganten Munich Re.

Tilbage i Danmark blev studiet gjort færdig, og han blev først aktieanalytiker i Alm. Brand Børs og kom i 2000 til Deloitte.

Her blev han involveret i store børs- og firmatransaktioner, blandt andet med salg af Danske Trælast og stormagasinet Magasin du Nord. Efterhånden blev han partner og fik i 2009 ansvaret for en nyoprettet afdeling med fokus på ejendomsbranchen.

Overvejede nyt arbejdsliv

I 2012 blev vækstplaner på området droppet som led i en større omlægning af Deloitte, der var økonomisk presset ligesom andre revisorhuse.

Derfor stoppede Jeppe Schønfeld gradvis og overvejede, efter nogle indbringende, men også stressende år inden for corporate finance, at skifte til fuldtids undervisning. I en årrække havde han nemlig undervist og været specialevejleder ved siden af jobbet, blandt andet for at følge med i forskningsmiljøet og have kontakt til unge studerende og deres impulser.

Inden det blev til noget, inviterede Hans Vestergaard, grundlæggeren af Collier, på kaffe for at drøfte et samarbejde med Deloittes førende mand inden for ejendomme.

Det endte med, at Schønfeld kom til Colliers som leder af et nyt forretningsområde med store transaktioner og rådgivning. Da Hans Vestergaard i efteråret valgte at træde et skridt tilbage, blev nordjyden administrerende direktør for et af branchens største mæglerhuse med over 80 ansatte.

»Corporate Finance er kun et af vores satsningsområder, for vi vil gerne vokse og have samme position her i København, som vi har i Jylland og på Fyn,« siger Jeppe Schønfeld fra femtesalen i Codanhus, hvor Colliers-kontoret i hovedstaden ligger.

Fornemmer forbedring

De mindre og mellemstore opgaver er der mange af – salg og udlejning – men især i hovedstaden, med blandt andre de store pensionskasser, skal firmaet vokse og have en større luns af de store opgaver.

De kræver ofte meget forarbejde og planlægning – og knap så meget annoncering, fordi sælgerne eller virksomheder, som vil flytte, foretrækker en vis diskretion.

Og selv om mange lokaler står tomme, for eksempel hvert tiende kontor i hovedstaden, så fornemmer Colliers-chefen en bedring.

»Optimismen er stille og roligt på vej tilbage. Der kommer ikke noget nyt ind på hylderne (ledige lokaler, red.), og vi oplever masser af interesse fra udenlandske investorer, og ikke kun fra Norge og Sverige. Der er rigeligt med penge i markedet, så det vanskelige er nærmest at finde de rigtige aktiver,« siger Jeppe Schønfeld.

Mest effektivt med tog

Han overtog tøjlerne i midten af september og understreger det tætte parløb med direktør og partner Peter Lassen. Foreløbig er det ikke blevet til så mange besøg i de fire afdelinger vest for Storebælt, men det skal nok komme – og går turen til Aarhus eller Aalborg, dropper han bilen og hopper ind i en af DBS 1-kupeerne.

»Det er meget mere effektivt at tage tog til møder. Skal jeg til Aalborg, får jeg fem-seks arbejdstimer mere, end hvis jeg kører bil. Så bliver jeg hentet af en kollega eller tager taxa fra stationen.«

Til gengæld tager familien med hustruen, som han har kendt sin skoletiden, og deres to børn på 11 og 15 jævnligt på en to-en-halv times biltur fra hjemmet i Hørsholm til sommerhuset i Sverige.