Fodboldrigmand og Morten Albæk køber sig ind i Kesslers fitness-firma

Tidligere Vestas-chef Morten Albæk og fodboldrigmanden Jan Bech Andersen køber op i selskab, der har Mikkel Kessler i ejerkredsen.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pengetanken Voluntas med tidligere Vestas-direktør Morten Albæk og forboldbossen Jan Bech Andersen ved roret har foretaget en ny investering.

Denne gang har duoen ifølge Børsen købt fem procent af aktierne i det danske fitnessfirma Nabufit Global.

Selskabet ventes at blive børsnoteret på Nasdaq i USA i løbet af december, skriver avisen.

Nabufit har blandt andre bordtennisspilleren Michael Maze og eksbokseren Mikkel Kessler i ejerkredsen, men firmaet har endnu ingen produkter. Efter planen skal der dog lanceres en online træningsplatform i løbet af 2016.

»Det er en ekstremt interessant virksomhed, der er i gang med at udvikle en teknologi, som, vi tror, har et globalt kommercielt potentiale, men også en positiv social indvirkning,« siger Morten Albæk, der er direktør i Voluntas, til Børsen.

Det er uvist, hvor mange penge, der er blevet investeret i selskabet, men ifølge Børsens oplysninger kommer de til at eje aktier for knap 23 millioner kroner.
Med den nye investering har Voluntas, der blev stiftet i maj, lavet tre investeringer. Mest opsigtsvækkende blandt dem var beslutningen om at gå ind i Jesper »Kasi« Nielsens smykkefirma Endless Jewelry, som Berlingske Business kunne beskrive i juli.

Det ekspansionsivrige smykkefirma modtog i foråret et kapitalindskud i den tocifrede millionklasse af Voluntas.

Jan Bech Andersen og Morten Albæks selskab, der i øvrigt er latin og betyder meningsfuldhed, blev en realitet i kølvandet på, at Morten Albæk forlod sin stilling som marketingdirektør i Vestas i maj.

Firmaet har sat fire principper for, hvordan pengene skal investeres; meningsfuldhed, mangfoldighed i kompetencer, kønsmæssig diversitet og miljø- og energimæssig ansvarlighed. Alligevel har Morten Albæk slået fast, at det ikke er udtryk for blødsødenhed.

»Det er en fejl at tro, at vi er blødsødne. Vi er lige så hårde som ethvert ambitiøst foretagende, der ønsker både at have et højt afkast og gøre en forskel for de virksomheder, og den verden man er en part i,« sagde Morten Albæk i maj.

Albæks partner rigmanden Jan Bech Andersen er bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby.