Fodboldmilliardær tror stadig på kriseramte Tesco

Den britiske supermarkedskæde Tesco har været igennem en temmelig udfordrende uge med afsløringer om fusk og flugt fra storinvestor. Men ejeren af fodboldklubben Newcastle har nu sat penge på fremgang for Tesco.

Mens Black Rock har solgt ud af Tesco-aktierne, er der en anden, der tror på foretagenet trods rod i butikken. Den britiske fodboldmolliardær Mike Ashley, som udover at eje Sports Direct er kendt for at eje fodboldklubben Newcastle og ikke mindst være en aggresiv gamler på aktiemarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: GLYN KIRK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Presset stiger på den britiske supermarkedskæde Tesco, som har været igennem en uge, hvor omfattende fusk med regnskaberne blev afsløret og aktien efterfølgende faldt drastisk.

I kølvandet på afsløringen af en overdrivelse på 250 millioner pund, svarende til 2,3 milliarder kroner, i halvårsregnskabet, har en af selskabets største investorer, Black Rock, valgt at sælge ud af deres aktier. 

Investeringsselskabet har solgt Tesco-aktier til en værdi af 150 millioner pund, svarende til 1,4 milliarder kroner, og det lægger yderligere pres på Tescos formand, som i øjeblikket går igennem den største krise i Tescos historie.

Onsdag aften måtte formanden for Tesco indrømme, at der ikke har været en finansdirektør i selskabet, siden Laurie McIlwee sagde op i begyndelsen af april.

Mens Black Rock har solgt ud af Tesco-aktierne, er der en anden, der tror på foretagenet trods rod i butikken. Det er den britiske fodboldmilliardær Mike Ashley, som udover at eje Sports Direct er kendt for at eje fodboldklubben Newcastle og ikke mindst være en aggresiv gamler på aktiemarkedet.

Mike Ashley har lavet en form for væddemål med investeringsbanken Goldman Sachs om 23 millioner Tesco-aktier, for Ashley, som samarbejder med Tesco om salg af Sports Directs produkter, tror på, at aktien vil stige fra sit nuværende niveau. Tirsdag faldt aktien med hele 11,6 procent til en værdi på 203 pence.

»Den her investering reflekterer Sports Directs voksende samarbejde med Tesco og tro på Tescos langsigtede fremtid,« lyder det fra Sports Direct.

Hvis Tesco-aktiens værdi falder til et bestemt niveau, når optionen udløber, kan Sports Direct enten vælge at købe aktien til den aftalte pris eller betale differencen. Til gengæld vil Sports Direct få en gevinst, hvis Tesco-aktien ligger over et bestemt niveau, når optionen udløber.

Mike Ashley er god for over 30 milliarder kroner og lavede tidligere på året en lignede aftale omkring aktier i Debenhams.

Flere chefer i den øverste top af Tesco er blevet suspenderet og bedt om at aflevere mobiltelefoner og computere til videre granskning, og flere finansanalytikere advarer om, at det er et åbent spørgsmål, hvad Tesco nu kan gøre, og om man overhovedet kan vende udviklingen. Dårlige salgstal har i flere år udfordret Tesco, som samtidig møder intens konkurrence på markedet.