Fodboldmilliardær skyder flere penge i Magasin-ejer

Den britiske forretningsmand og fodboldmilliardær Mike Ashley har købt yderligere op i den britiske stormagasinkæde Debenhams, der herhjemme ejer Magasin du Nord.

Mike Ashley, ejer udover aktiemajoriteten i Sports Direct, fodboldklubben Newcastle og nu også over ti pct. af stormagasinkæden Debenhams Fold sammen
Læs mere
Foto: Steven Paston
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to større aktieopkøb i år Debenhams spekuleres der nu i, om den britiske fodboldmilliardær Mike Ashley pønser på at overtage den britiske stormagasinkæde, der herhjemme ejer Magasin du Nord.

Mike Ashley, der ejer fodboldklubben Newcastle og 58 pct. af sportstøjkæden Sports Direct, blev gennem spekulative optionsaftaler med Goldman Sachs i januar ejer af næsten syv pct. af det økonomisk trængte Debenhams. Nu har han købt yderligere op, så han gennem Sports Direct sidder på 11,22 pct. af den britiske stormagasinkæde. Det skriver Financial Times.

Sports Direct og Ashley ønsker ikke at kommentere hensigten med opkøbene, men fra Sports Direct lyder det:

»Sports Direct arbejder allerede i forvejen sammen med Debenhams og ser frem til at udbygge det forhold«.

Siden opkøbet i juni har Sports Direct således drevet forretning i et par af Debenhams stormagasiner.

Debenhams er ikke det eneste mål for Ashleys forretningsnæse. Sports Direct har i øjeblikket gang i spekulative investeringer i den - også - kriseramte britiske detailhandelsgigant, Tesco, som Sports Direct også samarbejder med om salg af sportsbeklædning.

Mike Ashley er angiveligt god for mere end 30 milliarder kr.