Fodboldlegende sagsøger Samsung for dobbeltgænger

Pelé kræver næsten 200 millioner kroner af TV-giganten for brug af dobbeltgænger i avisannonce.

Fodboldikonet Pelé føler sig misbrugt af verdens største TV-producent, Samsung. Arkivfoto: Christian Petersen, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brasilianske fodboldikon Pelé kræver næsten 200 millioner kroner af teknologigiganten Samsung, som på et reklamebillede har brugt en dobbeltgænger.

Helsidesannoncen for Samsungs ultra-HD-TV blev bragt i New York Times i oktober uden tilladelse fra den i dag 75-årige Pelé, som er født Edson Arantes do Nascimento. Derfor kræver han 30 millioner dollars eller 197 millioner kroner i erstatning.

I annoncen nævnes Pelés navn ikke, men der indgår et ansigt, som »ligner meget«, som det hedder i klagen. Reklamen viser også et mindre billede af en fjernsynsskærm med en fodboldspiller, som udfører det saksespark, som Pelé blev berømt for.

Pelé: Samsung afbrød forhandlinger

Pelé bliver af mange betragtet som den bedste fodboldspiller til dato. Han var blandt andet med, da Brasilien vandt verdensmesterskaberne i 1958 og 1970. Han tjener i dag de fleste af sine penge på at være med i reklamer og mener derfor, at Samsungs annonce skader ham, fordi den får folk til at tro, at han bakker Samsungs produkter op.

Samsung og Pelé havde faktisk forhandlet i 2013, men ifølge Pelé afbrød Samsung samtalerne og valgte i stedet at finde en dobbeltgænger til reklamebillederne.

Pelé har aftaler med blandt andre Volkswagen, Subway, Emirates og Procter & Gamble og tjente ifølge nyhedstjenesten Bloomberg i 2014 25 millioner dollars på at medvirke i reklamer.

Samsung, der er verdens største TV-producent, har ikke kommenteret søgsmålet.