Fodboldlegende sagsøger Samsung for dobbeltgænger

Pelé kræver næsten 200 millioner kroner af TV-giganten for brug af dobbeltgænger i avisannonce.

Fodboldikonet Pelé føler sig misbrugt af verdens største TV-producent, Samsung. Arkivfoto: Christian Petersen, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Petersen

Det brasilianske fodboldikon Pelé kræver næsten 200 millioner kroner af teknologigiganten Samsung, som på et reklamebillede har brugt en dobbeltgænger.

Helsidesannoncen for Samsungs ultra-HD-TV blev bragt i New York Times i oktober uden tilladelse fra den i dag 75-årige Pelé, som er født Edson Arantes do Nascimento. Derfor kræver han 30 millioner dollars eller 197 millioner kroner i erstatning.

I annoncen nævnes Pelés navn ikke, men der indgår et ansigt, som »ligner meget«, som det hedder i klagen. Reklamen viser også et mindre billede af en fjernsynsskærm med en fodboldspiller, som udfører det saksespark, som Pelé blev berømt for.

Pelé: Samsung afbrød forhandlinger

Pelé bliver af mange betragtet som den bedste fodboldspiller til dato. Han var blandt andet med, da Brasilien vandt verdensmesterskaberne i 1958 og 1970. Han tjener i dag de fleste af sine penge på at være med i reklamer og mener derfor, at Samsungs annonce skader ham, fordi den får folk til at tro, at han bakker Samsungs produkter op.

Samsung og Pelé havde faktisk forhandlet i 2013, men ifølge Pelé afbrød Samsung samtalerne og valgte i stedet at finde en dobbeltgænger til reklamebillederne.

Pelé har aftaler med blandt andre Volkswagen, Subway, Emirates og Procter & Gamble og tjente ifølge nyhedstjenesten Bloomberg i 2014 25 millioner dollars på at medvirke i reklamer.

Samsung, der er verdens største TV-producent, har ikke kommenteret søgsmålet.