Fodboldflop koster dyrt i Parken

Manglende resultater hos FC København koster dyrt hos Parken, der dog fastholder forventningerne til årets resultat.

Foto: Liselotte Sabroe. FC Københavns manglende succes på banen koster dyrt for Parken Sport & Entertainment.
Læs mere
Fold sammen

Årest første ni måneder har langt fra været en forgyldt dans på roser for Parken Sport & Entertainment, der må se resultatet falde med over 50 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Dermed står et underskud på 26,1 millioner kroner tilbage efter anstregelserne i årets tre første kvartaler.

Det er især fodboldforretningen, der går dårligt. Manglende succes på grønsværen for FC København koster nemlig Parken Sport & Entertainment. Manglende deltagelse i europæriske klubturneringer og færre arrangementer på stadion har medført, at indtægterne er lavere 27,7 millioner kroner lavere end sidste år. Samtidig har investeringer i truppen og mindre spillersalg kostet 34,4 millioner kroner i dette regnskabsår.

FC København sluttede sidste sæson af Superligaen med en andenplads efter FC Midtjylland. Året forinden blev holdet ligeledes nummer to, den gang efter AAB.

FC København røg ud af kvalifikationen til Europa League efter et samlet nederlag til tjekkiske Jablonec.

Heller ikke Fitness.dk har leveret som forventet. Her falder omsætningen med 1,7 millioner kroner på grund af den fortsatte krig på fitnesscentermarkedet. Til gengæld kaster Lalandia en smule mere af sig end ventet. Her stiger omsætningen nemlig med 4,8 millioner kroner i forhold til året forinden.

Alt i alt forventer Parken Sport & Entertainment dog stadig et resultat før skat på mellem minus 45 og minus 55 millioner kroner og en omsætning på 1.050 millioner kroner.

TV: Parken: Når økonomien afhænger af 11 mand i shorts på en græsplæne