Fodbold-VM giver muligheder for danske rehab-virksomheder

For at Sydafrika kunne blive vært for VM i fodbold i 2010 indgik landet en aftale med det internationale fodboldforbund FIFA om omfattende forbedringer af de sydafrikanske handicap-faciliteter.

De opgaver står danske virksomheder som V. Guldmann A/S og Pressalit Care nu klar til at løse. Det skriver fagbladet NyhedsInformation og erhvervsportalen Idag.dk.

Handicappede, syge og ældre mennesker skal kunne transporteres rundt og få adgang til eksempelvis spisesteder og offentlige toiletter, men som tingene er i dag kniber det.

- I dag er adgangsforholdene for handicappede i Sydafrika utrolig dårlige. Det er meget svært at komme rundt i byerne, og derfor ser du for eksempel ikke kørestolsbrugere på gaden. Sydafrika har ikke samme tradition for handicap-venlige bygninger og busser, som vi har her i Skandinavien. Men det er et stort land i vækst, og vi har store forventninger til salg af udstyr dernede på lidt længere sigt, fortæller eksportchef Bendt Apollo Rasmussen fra V. Guldmann A/S, der producerer senge, ramper og løfteplatforme til handicappede.

Sammen med Pressalit Care er V. Guldmann derfor gået sammen om et projekt, der med støtte fra Danida skal sætte de dårlige forhold under lup og indføre forbedringer, hvor det er muligt.

Virksomhedernes Afrika-projekt er to-delt. Den ene del indeholder uddannelse og levering af produkter såsom badeværelsesudstyr, ramper, lifte og elevatorer, der letter adgangen til butikker, offentlige bygninger og toiletter.

Den anden del koncentrerer sig om rådgivning af hospitalsvæsenet og plejehjem. Men selv om projektet fortsat er i sin vugge, så har det allerede resulteret i forbedrede vilkår for de sydafrikanske handicappede:

Den fattige bydel Soweto udenfor Johannesburg har fået sin egen restaurant for kørestolsbrugere.

Kilde: Idag.dk