Fodbold-nomade åbner modevirksomhed

Han har spillet for en række topklubber i Danmark og også været i udlandet som professionel fodboldspiller. Nu står han i spidsen for egen modevirksomhed - der bærer hans eget navn.

Han er måske allermest kendt for at være manden, der måtte lægge ansigt til den skalle, den nuværende AGF-sportschef Brian Steen Nielsen uddelte tilbage i sommeren 2003.

Nikolaj Hust, der aldrig for alvor blev en etableret superliga-spiller kom først for alvor i pressens overskrifter, da han under en AGF-træning fik en skalle af Brian Steen Nielsen - en episode der efterfølgende endte i retten, hvor AGF´s og landsholdets midtbanemand fik en ubetinget fængselsdom.

Med sin kælne boldbehandling, fine overblik og veludviklede sparketeknik var Nikolaj Hust ellers som ung spået en stor karriere, men Ikast-drengen kom aldrig for alvor op i omdrejninger på grønsværen - bl.a. grundet en lang række skader. Så hverken i F.C. Midjylland, AB, AGF, Fortuna Düsseldorf eller Vejle blev han en profil, og han fik denne sommer sin sidste lønseddel fra Vejle Boldklub for i stedet at kaste sig over en tilværelse som selvstændig, hvor han står i spidsen for modevirksomheden Hust.

Eller næsten-selvstændig.
Sagen er nemlig, at Nikolaj Husts far, Anders Hust, er ejer og direktør i modevirksomheden Claire, hvor han har laddet sønnike flytte ind og bruge noget af pladsen. Dagbladet Børsen skriver, at der er etableret en slags "kravlegårds-ordning", hvor en ung virksomhed, i dette tilfælde Hust, læner sig op ad en mere etableret virksomhed, indtil den er stærk nok til at stå på egne ben.

Der er en aftale om, at Hust indenfor to år skal etableres som egen selvstændig juridisk virksomhed.

"Vi er blevet taget rigtig godt imod i betragtning af hvor kort tid, vi har været på markedet. Vi er i 35 butikker og har sælgere i Norge, Sverige og snart også i Irland. Selvfølgelig mangler vi en masse, og det er vigtigt at få mere omsætning. Men ifølge vores plan skal vi først balancere i år tre - og fortsætter det som nu, så sker det allerede i år to. Så vi er optimistiske," siger Nikolaj Hust til Børsen.

Nikolaj Hust er allerede i dag i bestyrelsen for familievirksomheden Claire, som han i en halv snes år har haft aktier i. Det er en slags uddannelse for næste generation, har far Anders Hust udtalt. "Om jeg skal være direktør i Claire? Tjah, er jeg tilstrækkelig dygtig, så skal jeg nok. Men selv om jeg har en basis-uddannelse indenfor salg og marketing, så har jeg ind til nu på grund af fodboldkarrieren ikke for alvor været med i branchen. Foreløbig er jeg i en læreproces, hvor jeg forsøger at arbejde hårdt med Hust. Det er jo mit barn," siger han.