FOA overvejer at flygte fra Nordea efter Panama-lækagen

Flere svenske og finske partier og foreninger har valgt at droppe Nordea efter Panama-lækagen, der afslørede storbankens brug af off-shore-selskaber til at sende penge i skattely for velhavende kunder.

Forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

I Danmark har FOA igangsat en intern undersøgelse, for at vurdere hvorvidt fagforeningen skal følge i de nordiske partiers fodspor.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Det er ikke nok at forholde sig til gældende love. For at vi skal forblive i Nordea, må banken ændre moralen og sikre, at ingen medarbejdere tænker kreativt og sætter tvivlsomme idéer ud i livet, siger FOA's formand, Dennis Kristensen«, til dagbladet Børsen.

Nordea er relateret til FOA gennem pensionsselskabet Pensam, der har investeret ca. 30 mio. kr. i banken. Desuden har FOA selv Nordea som bank, og Dennis Kristensen kræver en klar redegørelse fra Nordea for, hvordan man sikrer sig, at man ikke ender i en lignende situation igen.

Nordeas involvering i Panama-skandalen har fået alvorlige konsekvenser blandt andet i Finland, hvor det højrepopulistiske parti Sannfinländarna allerede har valgt en anden finsk bank. Det finske socialdemokrati SDP, partiet Vänsterförbundet og fagforeningen for transportbranchen AKT, har til ligeledes meddelt, at de vil forlade Nordea.